Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kvinna mediterar framför datorn.

Det flexibla arbetslivet och tillgänglighet

Tekniken gör det möjligt att ha ett mer flexibelt arbetsliv. Det tycker Vision är bra. Men vi behöver vara uppmärksamma på de förväntningar som finns på att vara tillgänglig utanför ordinarie arbetstid. Vi har sammanställt en checklista att tänka på.

Inom allt fler yrken blir det vanligt att med hjälp av tekniken få ett mer flexibelt arbetsliv. Det viktiga är inte var jobbet görs, utan att det görs.

Att jobba på distans eller kunna gå ifrån tidigare och jobba en stund hemifrån kan lösa mycket av vardagens logistik. Det betyder till exempel att den som vill jobba heltid i stället för deltid kan göra det. Vision välkomnar detta.

Men med ett friare arbetsliv med mer eget ansvar följer även förväntningar och krav på att vara tillgänglig utanför ordinarie arbetstid. Det finns stora fördelar med tekniken och flexibiliteten, men samtidigt behöver vi se och förebygga negativa effekter som kan uppstå.

Visions checklista för ett flexibelt arbetsliv

  • Tid för återhämtning. Arbetsgivaren ansvarar för att du ska ha en rimlig arbetsbelastning utifrån din arbetstid, oavsett var du arbetar. Vid hög belastning och höga krav behöver det finnas en tidsperiod för återhämtning.
  • Arbetsmiljöansvar. Din chef ska se till att du har en arbetssituation som inte medför skada eller ohälsa. Det är också viktigt att du själv har koll på hur mycket du jobbar och signalerar till din chef om det blir för mycket.
  • Rätt till semester. Enligt semesterlagen ska du vara ledig under semestern. Din chef kan inte kräva att du är tillgänglig genom att läsa mejl eller svara i telefon.
  • Håll isär fritid och arbetstid. Fritiden får aldrig ses som potentiell arbetstid. Den personliga utvecklingen under fritiden har ett värde i sig. För att kroppen ska återhämta sig på bästa sätt behövs bra sömn men även lugna perioder under vaken tid.
  • Rätt teknik. It-lösningarna ska vara ett stöd för den som jobbar, inte leda till nya förväntningar och krav. Organisation och verksamhet ska styra hur man väljer att använda ny teknik.
  • Håll på gränserna. Gränser för andras förväntningar på din tillgänglighet bestäms i er tillgänglighetspolicy, ditt anställningsavtal eller kollektivavtal.
  • Beredskap och jour. Om du är i beredskap eller har jour utanför arbetstid ska du ha ersättning för det. En del har beredskap och jour schemalagt, andra har det i form av ett allmänt lönepåslag. Arbetsgivarens förväntningar får ändå inte överskrida de gränser som finns för övertid, jour och beredskap i kollektivavtalet eller Arbetstidslagen.
  • Vobba. När du vobbar ska arbetsgivaren betala för arbetstiden och Försäkringskassan för tiden du vårdar ditt barn. Om du är hemma med ett sjukt barn är det inte konstigt att du passar på att jobba lite medan barnet sover. Kom bara ihåg att meddela Försäkringskassan och arbetsgivaren hur mycket du jobbade, så att du får rätt ersättning och rätt lön.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss