Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • Ordförande leder ett möte.

Att leda möten

Som ordförande i Vision kommer du att leda många möten – styrelsemöten förstås, men också möten för medlemmar och blivande medlemmar. Här får du tips på hur du leder effektiva möten där alla får vara delaktiga.

Skapa dialog och delaktighet

Att leda styrelsemöten så att alla blir engagerade är utmanande. Det krävs både planering och eftertanke för att det ska lyckas.

Bra möten handlar oftast om frågor som berör och är angelägna för deltagarna. Ge därför deltagarna möjlighet att påverka och vara delaktiga i mötet. Dialog och delaktighet skapar motivation och en ansvarskänsla. Uppmuntra goda idéer.

I Visions metodbank hittar du flera metoder som du kan använda för att göra annorlunda.

Metodbank

Planera utifrån tid och innehåll

På möten finns det ofta en hel del information som ska tas upp. Träffarna riskerar att sluta i en lång monolog från ordförande, eller att gruppen fastnar i en diskussion om mindre viktiga detaljer.

För att träffarna ska fungera som tänkt är det viktigt att planera utifrån två aspekter: tid och innehåll. Vad ska tas upp och på vilket sätt?

Tips för effektiva möten

 • Lägg information i slutet. Det finns en hel del frågor av ren informations­karaktär som måste tas upp. Dem kan du lägga i slutet och hålla så kort som möjligt. Annars är risken stor att det drar ut på tiden.
 • Ta engagerande frågor tidigt. Använd energin och kreativiteten som finns i början till de frågor du verkligen vill fokusera på och som kräver engagemang.
 • Ge tid att processa frågorna. Det kan vara bra att jobba med teman och ta ett ämne ordentligt, åtminstone några gånger per år. Ibland kan det vara bättre att avvakta med beslut till nästa möte, eller att skicka ut informationen i förväg.
 • Inled med en mötesstartare. Till exempel kan du börja med att låta alla säga en tanke om dagens ämne. Sedan presenterar du frågans bakgrund och förut­sättningar. Därefter kan du varva med små­grupper så att alla kommer med i samtalet.
 • Skicka ut en dagordning i förväg. En dagordning underlättar för alla deltagare. Om deltagarna hinner förbereda sig på frågor som ska komma upp kan mötet bli effektivare.
 • Hantera idéer och förslag. Fundera på hur deltagarna ska få chans att få fram sina idéer och hur du ska förhålla dig till de förslag som kommer fram.
 • Prova med olika mötesordförande. Kanske är det någon annan än du som gör det bättre?

Åtta frågor som du bör svara ja på

 • Har ni styrelsemöten regelbundet?
 • Har alla möjlighet att delta?
 • Tycker alla att det är viktigt att vara med?
 • Är alla aktiva och tar ansvar för att träffarna blir bra?
 • Använder ni era möten för utveckling?
 • Kommer det fram nya idéer?
 • Skapar ni gemensamma lösningar?
 • Har ni roligt också?

Sju framgångsfaktorer för möten

 • Planera mötena noga. Gör en dagordning och skicka ut den innan mötet.
 • Lägg informationen i slutet.
 • Sätt upp gemensamma spelregler för mötena.
 • Var noga med hur du som ordförande tar emot idéer och förslag.
 • Dokumentera vad som tas upp, beslutas och hur det ska följas upp.
 • Vad och hur ska ni berätta för medlemmarna om det ni har sagt och gjort?
 • Se till att genomföra det ni har kommit överens om.

Tips för bättre möten (suntarbetsliv.se)

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss