Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Facklig företrädare begär förhandling.

Förhandlingsframställan

Som facklig företrädare kan du begära förhandling med arbetsgivaren. Här finns mallar för olika typer av förhandlingar.

Du som är facklig företrädare för Vision har rätt att begära förhandling med din arbetsgivare. En förhandling kan handla om en mängd olika saker, men det ska handla om en fråga som rör en eller flera medlemmars och något som är förknippat med arbetet eller arbetsplatsen.

Det finns flera olika typer av förhandlingar, till exempel inflytandeförhandlingar, intresseförhandlingar och tvisteförhandlingar.

Mer om intresseförhandlingar

För vissa förhandlingar krävs det att du har Fullmakt eller Intyg Godkänd förhandlare. Det krävs till exempel för att teckna ett lokalt kollektivavtal. Vad ni kan teckna för lokala kollektivavtal om beror på ert centrala avtal.

Kolla med ditt regionala center om du är tveksam, eller om du vill teckna ett lokalt kollektivavtal.

Visions center

Vad är en förhandlingsframställan?

För att få till stånd en förhandling med arbetsgivaren behöver du göra en förhandlingsframställan. Den ska vara skriftlig och innehålla information om vilken fråga du vill förhandla om.

Mallar och argument för förhandlingsframställan

Det här är några exempel på förhandlingsframställan i olika frågor och hur de kan se ut. Men det finns många fler frågor som man kan begära förhandling om.

Här kan du hitta underlag och tips för intresseförhandlingar i olika frågor.

Lokal tvisteförhandling

Om du vill begära lokal tvisteförhandling för brott mot arbetsrättslig lagstiftning gäller preskriptionsfrister eller preskriptionstider för när förhandlingsframställan måste vara överlämnad till arbetsgivaren. Hur långa de är beror på lagstiftningen och på kollektivavtalet som gäller, om det finns ett sådant. Ditt regionala center kan ge dig råd.

För att begära och genomföra lokal tvisteförhandling krävs en Fullmakt nivå två/Intyg Godkänd förhandlare nivå två.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss