Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Facklig företrädare begär förhandling.

Förhandlingsframställan

Som facklig företrädare kan du begära förhandling med arbetsgivaren. Här finns mallar för olika typer av förhandlingar.

Du som är facklig företrädare för Vision har rätt att begära förhandling med din arbetsgivare. En förhandling kan handla om en mängd olika saker, men det ska handla om en fråga som rör en eller flera medlemmars och något som är förknippat med arbetet eller arbetsplatsen.

Det finns flera olika typer av förhandlingar, till exempel inflytandeförhandlingar, intresseförhandlingar och tvisteförhandlingar.

Mer om intresseförhandlingar

För vissa förhandlingar krävs det att du har Fullmakt eller Intyg Godkänd förhandlare. Det krävs till exempel för att teckna ett lokalt kollektivavtal. Vad ni kan teckna för lokala kollektivavtal om beror på ert centrala avtal.

Kolla med ditt regionala center om du är tveksam, eller om du vill teckna ett lokalt kollektivavtal.

Visions center

Vad är en förhandlingsframställan?

För att få till stånd en förhandling med arbetsgivaren behöver du göra en förhandlingsframställan. Den ska vara skriftlig och innehålla information om vilken fråga du vill förhandla om.

Mallar och argument för förhandlingsframställan

Det här är några exempel på förhandlingsframställan i olika frågor och hur de kan se ut. Men det finns många fler frågor som man kan begära förhandling om.

Här kan du hitta underlag och tips för intresseförhandlingar i olika frågor.

Lokal tvisteförhandling

Om du vill begära lokal tvisteförhandling för brott mot arbetsrättslig lagstiftning gäller preskriptionsfrister eller preskriptionstider för när förhandlingsframställan måste vara överlämnad till arbetsgivaren. Hur långa de är beror på lagstiftningen och på kollektivavtalet som gäller, om det finns ett sådant. Ditt regionala center kan ge dig råd.

För att begära och genomföra lokal tvisteförhandling krävs en Fullmakt nivå två/Intyg Godkänd förhandlare nivå två.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar