Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna antecknar.

Medlemsavgift vid föräldraledighet

När du är föräldraledig beräknas din medlemsavgift till Vision utifrån vilken inkomst, precis som när du arbetar. Det är viktigt att du meddelar Vision om du blir föräldraledig och din inkomst förändras.

Medlemsavgiften beror på din inkomst

Din medlemsavgift till Vision beror på vad du har för inkomst. Som inkomst räknas både lön, föräldrapenning och andra ersättningar som a-kasseersättning och sjukpenning. Avgiften räknas i procent av din inkomst.

Räkna ut din medlemsavgift

I vissa fall har rätt till minimiavgiften i stället för en procent av din inkomst. Det gäller till exempel om du är arbetslös utan ersättning eller har sjukersättning på 100 procent.

Kontakta oss om din inkomst ändras

När du får ändrad inkomst, till exempel om du blir föräldraledig, ska du kontakta oss på Vision så snart som möjligt så att du får rätt avgift. Vi har möjlighet att ändra avgiften retroaktivt i upp till två månader. Vid sjukpenning kan din avgift ändras från fjärde månaden.

Notera att vi bara korrigerar din avgift om din bruttoinkomst är mindre än 23 650 kronor per månad. Tjänar du mer än så gäller alltid samma avgift.

Kontakta Visions medlemsenhet på medlem@vision.se för att uppdatera dina uppgifter. Du kan även uppdatera dina uppgifter själv på Mina sidor. För vissa frågor behöver vi bekräfta din identitet med mobilt bank-id.

Mina sidor (logga in)

En arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling.

En arbetsplats för alla

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet