Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna antecknar.

Din medlemsavgift vid föräldraledighet

När du är föräldraledig beräknas din medlemsavgift till Vision utifrån din inkomst, precis som när du arbetar. Det är viktigt att du meddelar Vision om du blir föräldraledig och din inkomst förändras.

Medlemsavgiften beror på din inkomst

Din medlemsavgift till Vision beror på vad du har för inkomst. Som inkomst räknas både lön, föräldrapenning och andra ersättningar som a-kasseersättning och sjukpenning.

Räkna ut din medlemsavgift

I vissa fall har du rätt till minimiavgiften. Det gäller till exempel om du är arbetslös utan ersättning eller har sjukersättning på 100 procent.

Kontakta oss om din inkomst ändras

Meddela Vision så snart som möjligt när du blir föräldraledig eller får ändrad inkomst på annat sätt, så att vi kan korrigera dina uppgifter. Vi har möjlighet att ändra din medlemsavgift två månader bakåt.

Du kan uppdatera dina uppgifter själv på Mina sidor. För vissa frågor behöver vi bekräfta din identitet med mobilt bank-id.

Mina sidor (logga in)

Kontakta Visions medlemsenhet om du vill ha hjälp att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss