Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Ansvarsarbetstid i Svenska kyrkan

I och med Visions avtal med Svenska kyrkan kan du välja att komma överens med din chef om ansvarsarbetstid. Det innebär att du kan styra mer själv när du ska jobba.

Vision tycker att du som jobbar i Svenska kyrkan ska ha möjlighet att välja mer själv när du ska jobba. Det har också Visions medlemmar önskat i undersökningar som vi har gjort.

Vad gäller för ansvarsarbetstid?

Om du vill ha ansvarsarbetstid kan du komma överens med din chef om det. Du kan alltid ompröva ditt beslut, och med en månads uppsägningstid kan du återgå till ordinarie arbetstid.

Följande regler gäller för ansvarsarbetstid:

  • Du förlägger din arbetstid till när det passar dig och verksamheten bäst. Givetvis ska du utföra de arbetsuppgifter som står i ditt anställningsavtal.
  • Du ansvarar själv för att ha koll på hur mycket du jobbar. Din chef följer upp arbetstiden regelbundet, dels i förhållande till verksamhetens mål och arbetsbelastning, dels i förhållande till arbetstids­regler i lag och avtal.
  • Ersättning för obekväm arbetstid, beredskap och övertid försvinner om du väljer ansvars­arbetstid. I stället får du ett fast tillägg på lönen. Tillägget baseras på hur mycket ersättning som har betalats ut till dig under de senaste två åren, uppräknat med 10 procent.
  • Arbetstidslagen gäller även om du väljer ansvarsarbetstid. Du kan arbeta max 48 timmar i genomsnitt per vecka under en fyramånaders period, och du måste ha din dygns- och veckovila med mer.

Arbetstidslagen

Vill du ha ansvarsarbetstid?

Prata med din chef om att du vill ha ansvarsarbetstid. Har du fler frågor kan du prata med din stiftsavdelning eller Vision Direkt.

Stiftsavdelningar

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss