Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En medarbetare vid laptop.

Arbetstidsreglering för präster i Svenska kyrkan

Vision har ett avtal med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation (SKAO) om särskilda bestämmelser för reglering av prästers arbetstid. Avtalet gäller från 1 januari 2018 och innehåller arbetstidsregler som bättre överensstämmer med reglerna för andra yrkesgrupper i kyrkan.

Om du vill läsa hela avtalet hittar du det på samlingssidan över våra kollektivavtal med Svenska kyrkan.

Kollektivavtal för Svenska kyrkan

Reglerad arbetstid

Följande regler gäller för dig som är präst och har reglerad arbetstid.

  • Utgångspunkten är en beräkningsperiod på 1 år, efter överenskommelse mellan arbetsgivaren och arbetstagaren. Arbetstiden är då 1 996 timmar per år för dig som har arbetsskyldighet på lätt­helgdagar.
  • Om du och arbetsgivaren inte kommer överens om års­arbetstid är beräknings­perioden lägst 16 veckor och högst 6 månader, med en arbetstid på i genomsnitt 38 timmar och 15 minuter i veckan om du har arbets­skyldighet på lätt­helgdagar.
  • Du som inte har arbets­skyldighet på lätthelgdagar har en arbetstid på 40 timmar per vecka eller ett årsarbetstids­mått som framräknas årligen enligt gällande praxis.
  • Du och arbetsgivaren ska stämma av arbetstiden regelbundet.
  • Du ska få ersättning när arbetsgivaren förlägger arbete på obekväm arbetstid eller beordrar övertids­arbete. Vid långa beräknings­perioder får du dock större möjlighet att styra din egen arbetstid och arbetstiden stäms regelbundet av, vilket minskar behovet av övertid. Arbetar du längre en dag ska du i första hand arbeta kortare en annan dag eller ta ut hela lediga dagar för återhämtning.
  • Reglerna om förskjuten arbetstid gäller vid en beräknings­period på 16 veckor, men inte vid längre beräkningsperioder.
  • Om du tidigare har haft 15 fridagar får du en timbank med lediga timmar som fördelas ut över fyra år.

Oreglerad arbetstid

Kyrkoherdar och domprostar har alltid oreglerad arbetstid. Det går även att komma överens om oreglerad arbetstid för komministrar.

Den oreglerade arbetstiden ska i genomsnitt motsvara bestämmelserna för präster med reglerad arbetstid. Men som arbetstagare har du själv ansvar för ditt arbetes förläggning och för att du får behövlig ledighet och återhämtning.

Kyrkoherdevikariat

Arbetsgivaren och komministern komma överens om vilken ersättning som är lämplig för det aktuella vikariatet.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss