Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Två förtroendevalda har ett digitalt möte.

Val av avtalsgrupp

Avtalsgruppen inom avtalsområdena HÖK (SKR) och Sobona/HÖK består av 14 ledamöter – två per centerområde. Valen av ledamöter hanteras genom digitala val.

Vad är en avtalsgrupp?

Avtalsgrupper utses för Visions avtals- eller branschområden. Grupperna är rådgivande till styrelsen och lägger förslag till yrkande, följer förhandlings­arbetet och lägger slutligt förslag till avtal på respektive område.

Avtalsgrupperna ansvarar också för information och återkoppling till forum för respektive område. Gruppen kompletteras med en representant från förbunds­styrelsen, som också fungerar som ordförande.

Så går valet av avtalsgrupp till

Alla avdelningar och klubbar inom avtalsområdet kommun och region har möjlighet att ta ställning till Visions centrala valutskotts förslag till avtalsgrupp. Utgångspunkten är att varje avdelning och klubb har varsin röst. Klubbar och avdelningar med fler än 351 medlemmar får ytterligare röster utifrån den mandat­fördelning de har för ombud till Visions kongress.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss