Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medarbetare pekar ut något på en skärm för en kollega.

Enskilda högskolor – kollektivavtal med Fremia

Vision har kollektivavtal för dig som jobbar inom enskild högskola på en arbetsplats ansluten till Fremia (tidigare IDEA). Avtalet tecknas tills vidare, vilket betyder att det revideras genom en årlig översyn.

Lönesättning och lönerevisioner

Avtalet saknar angiven nivå för lönehöjningar, men innefattar lönerevisioner den 1 juni respektive år.

Lönesättningen ska utföras i samverkan med berörda lokala fackliga organisationer, eller i direkt samverkan med personalen om det inte finns en facklig organisation. I avtalet beskrivs lönesättnings­processen i mer detalj.

Löneavtal

Redaktionella förändringar om anställningsformer

Parterna är överens om att de nya reglerna för anställning gäller enligt nya LAS från och med 1 oktober 2022, med vissa avtalade tillägg för avtalet för enskilda högskolor.

Avtalade tillägg Enskild högskola (pdf)

Ditt kollektivavtal

Här hittar du Visions avtal med Fremia som gäller inom enskilda högskolor.

Allmänna anställningsvillkor och löneavtal för enskilda högskolor (pdf)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss