×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

KFO: Hälsa, vård och omsorg

Branschavtal för dig som jobbar inom hälsa, vård och omsorg på en arbetsplats ansluten till arbetsgivarföreningen Fremia (tidigare KFO).

Information om reviderat avtal för Hälsa, vård och omsorg 2020

Lön

Eftersom löneavtalet, liksom villkorsavtalet, löper tillsvidare ska lönerevision ha genomförts 2020. Ordinarie revisonsdatum är 1 juni respektive år. Bestämmande för individuell lönesättningen är i första hand individuell mål- och resultatuppfyllelse samt utifrån lönekriterier.

Partsgemensamma överenskommelser och allmänna anställningsvillkor

  • Arbetsgivaren bör utifrån verksamhetens behov och om verksamheten så tillåter verka för att arbetstagare ska få möjlighet att anställas på heltid.
  • Årliga bemanningskartläggningar ett sätt för att bedöma att arbetsgivarens och de anställdas behov tillgodoses. Deltidsanställda som regelbundet arbetar jour och beredskap bör särskilt uppmärksammas.
  • Nya skrivningar om ordinarie arbetstid. Vid arbete på söndag alternativt helgdag ska arbetstiden reduceras med motsvarande arbetspassets längd.
  • Tidigare har medarbetare kunna få föräldralön för maximalt 60 eller 150 dagar. Nu har medarbetare som varit anställda i minst tre år rätt till 180 dagar.
  • Arbetsgivare och arbetstagare kan inte längre komma överens om att undanta personer som fyllt 60 år från rätten till sjuklön.

Arbetsgrupper

Parterna är överens om att utreda möjligheten att införa divisorer för beräkning av beredskapsersättning.

Dina kollektivavtal

KFO: Hälsa, vård, omsorg

1. Branschavtal

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg
Anställningsvillkor och löneavtal

2. Avtal om korttidspermittering

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg

3. Korttidspermittering under uppsägningstid

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg, Tandläkarmottagningar och tandregleringsverksamhet

Förlängning av avtal om korttidspermittering

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg, Tandläkarmottagningar och tandregleringsverksamhet
Gäller 1 juli till 30 september 2021

Omställningsavtal KFO-PTK

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg, Skolor, fritidshem, grund- och gymnasieskolor, Tandläkarmottagningar och tandregleringsverksamhet

Pensionsavtal tjänstemän PTK

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg, Skolor, fritidshem, grund- och gymnasieskolor, Tandläkarmottagningar och tandregleringsverksamhet
Avtal, kommentarer och förhandlingsprotokoll

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön från början

Rätt lön från början

Lön, Filmvisning

Det är viktigt för Visions medlemmar att få rätt lön från början. Visa filmen "Rätt lön från början" för sommarjobbare eller praktikanter.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum