Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • En man med headset använder tangentbord och mus.

Hälsa, vård och omsorg – kollektivavtal med Fremia

Vision har kollektivavtal för dig som jobbar inom hälsa, vård och omsorg på en arbetsplats ansluten till arbetsgivarföreningen Fremia (tidigare KFO).

Villkor i avtalet för hälsa, vård och omsorg

Här är några av de villkor som finns i Visions kollektivavtal med Fremia. Läs i avtalet för att få reda på vilka villkor som gäller för dig.

Lön

Löneavtalet mellan Vision och Fremia är utan centralt angivna nivåer för minsta löneökning – en lönemodell som har fungerat bra på avtalsområdet. Historiskt har detta varit gynnsamt för våra medlemmar och Vision menar att medlemmarna även de kommande två åren ska ha löneökningar som är i linje med övriga arbetsmarknaden.

Löneavtal – så fungerar det

Löneökningarna ska ske genom lokal lönebildning där man tar hänsyn till verksamhetens ekonomi, löne­ökningarna i samhället och hur du som arbetstagare har bidragit till verksamhetens resultat.

Din nya lön gäller från 1 juni och ska betalas ut retroaktivt.

Tjänstepension: KTP

Om du arbetar på en arbetsplats som är ansluten till Fremia har du kollektivavtalad tjänstepension (KTP).

KTP innehåller olika delar beroende på när du är född. Läs mer om din pensionsplan på Fremias webbplats.

KTP tjänstepension (fremia.se)

Delpension

Avtalet som gäller från 1 juni 2023 till och med 31 maj 2025 innehåller en överenskommelse om delpension. Det innebär följande:

  • Högre avsättning till tjänstepensionen. Från 1 juli 2024 höjs avsättningen med 0,6 procentenheter och från lönerevisionsdatum 2025 med ytterligare 0,4 procentenheter till en sammanlagd höjd avsättning med en procentenhet.
  • Målet är att systemet ska byggas ut och totalt ge två procentenheter i högre avsättning till tjänstepensionen.
  • Förstärkt möjlighet att gå ner i arbetstid i pensioneringssyfte, från 62 års ålder.

Tjänstepension

Dina kollektivavtal – avtalslista

Här hittar du Visions avtal med Fremia som gäller hälsa, vård och omsorg. Det nya avtalet från 2023 kommer att publiceras i sin helhet när det är färdigställt. Till dess hittar du förhandlingsprotokollet i avtalslistan.

1. Förhandlingsprotokoll avtal 2023: Hälsa, vård och omsorg

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg
Här ser du förändringarna i avtalet från 1 juni 2023.

Branschavtal: Hälsa, vård och omsorg

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg
Det tidigare avtalet. Nytt avtal publiceras inom kort.

Omställningsavtal KFO-PTK

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg, Skolor, fritidshem, grund- och gymnasieskolor, Tandläkarmottagningar och tandregleringsverksamhet
Omställningsavtal för medlemmar i Fremia (tidigare KFO) som omfattas av kollektivavtal med PTK.

Pensionsavtal tjänstemän PTK

Fremia, Hälsa, vård och övrig omsorg, Skolor, fritidshem, grund- och gymnasieskolor, Tandläkarmottagningar och tandregleringsverksamhet
Avtal, kommentarer och förhandlingsprotokoll om tjänstepension.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss