Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två medarbetare vid en datorskärm.

Företagshälsovård – kollektivavtal med Almega Vårdföretagarna

Jobbar du inom företagshälsovård i ett företag som är anslutet till Almega Vårdföretagarna? Då omfattas du av kollektivavtal som gäller din lön och dina arbetsvillkor.

Villkor i avtalet för företagshälsovård

Här är några av de villkor som finns i Visions avtal med Almega Vårdföretagarna inom företagshälsovård. Om du har frågor om avtalen eller löneprocessen kan du kontakta Vision.

Lönesamtal

Kollektivavtalet ger dig rätt till ett årligt lönesamtal med din chef, där ni pratar om din arbetsinsats i förhållande till lönekriterierna ni har bestämt på arbetsplatsen.

Om du inte är nöjd med lönesamtalet eller motiveringen till ny lön kan du inom två veckor begära att ett förstärkt lönesamtal med din chef. Kontakta ditt lokala ombud eller Vision Direkt för att få stöd och rådgivning.

Lönesamtal

Föräldraledighetstillägg

Med kollektivavtalet får du föräldraledighetstillägg i sex månader. Tillägget innebär att arbetsgivaren lägger på 10 procent av din lön när du är föräldraledig. Tillsammans med föräldrapenningen får du då totalt 90 procent av din lön när du är hemma med ditt barn.

Föräldrapenning

Uppsägningstid för visstidsanställda

Visstidsanställda har enligt avtalet rätt att säga upp sig med en månads uppsägningstid.

Uppsägningstid

Tjänstepension: ITP

Arbetsgivaren betalar in till din tjänstepension, som du tjänar in utöver din allmänna pension när du har kollektivavtal.

Tjänstepension

Tjänstepensionen som gäller för privatanställda tjänstemän hos arbetsgivare anslutna till Almega Vårdföretagarna kallas ITP. ITP innehåller olika delar beroende på när du är född. Du kan läsa mer om ITP på Collectums webbplats.

Det här är ITP (collectum.se)

Dina kollektivavtal – avtalslista

Här hittar du Visions avtal med Almega Vårdföretagarna som gäller för företagshälsovård.

Företagshälsovård, bransch D

Anställningsvillkor

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård
Dina villkor som är kopplade till din anställning, bland annat semester, arbetstid, ledighet, föräldraledighet, sjuklön och uppsägning.

Avtal om kompetensutveckling

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård
Avtal om hur kompetensutveckling ska gå till på arbetsplatsen. För att verksamheten ska utvecklas är det viktigt med en kontinuerlig och planerad kompetensutveckling av medarbetarna.

Redogörelse för karensregler – Vårdföretagarna

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård, Vård & behandling, övrig omsorg, Äldreomsorg
Redogörelsetext för karensregler som gäller från 1 januari 2019. Gäller branscherna Vård och behandlingsverksamhet samt omsorgsverksamhet (E), Äldreomsorg (F) och Företagshälsovård (D).

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss