Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Företagshälsovård – kollektivavtal med Almega Vårdföretagarna

Jobbar du inom företagshälsovård i ett företag som är anslutet till Almega Vårdföretagarna? Då omfattas du av kollektivavtal som gäller din lön och dina arbetsvillkor.

Villkor i avtalet för företagshälsovård

Här är några av de villkor som finns i Visions avtal med Almega Vårdföretagarna inom företagshälsovård. Om du har frågor om avtalen eller löneprocessen kan du kontakta Vision.

Lön

Avtalen för perioden 1 juni 2023 till 31 maj 2025 har en löneökningsnivå som bestäms genom lokal lönebildning. Löneökningstakten bestäms på varje företag med hänsyn tagen till företagets ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningar. Löneökningstakten bygger även på hur väl medarbetaren uppfyllt förväntningarna enligt lönekriterierna.

Parterna är överens om att det sk ”märket” inom industrin på 7,4 % över avtalsperioden 2023-2025 är normerande och ska ha stor påverkan på löneökningstakten.

Detta är den kollektiva löneökning, inklusive höjd avsättning till tjänstepension, som Visions medlemmar lägst ska få under den aktuella tvåårsperioden.

Löneavtal – så funkar det

Lönesamtal

Kollektivavtalet ger dig rätt till ett årligt lönesamtal med din chef, där ni pratar om din arbetsinsats i förhållande till lönekriterierna ni har bestämt på arbetsplatsen.

Om du inte är nöjd med lönesamtalet eller motiveringen till ny lön kan du inom två veckor begära att ett förstärkt lönesamtal med din chef. Kontakta ditt lokala ombud eller Vision Direkt för att få stöd och rådgivning.

Lönesamtal

Föräldraledighetstillägg

Med kollektivavtalet får du föräldraledighetstillägg i sex månader. Tillägget innebär att arbetsgivaren lägger på 10 procent av din lön när du är föräldraledig. Tillsammans med föräldrapenningen får du då totalt 90 procent av din lön när du är hemma med ditt barn.

Föräldrapenning

Uppsägningstid för visstidsanställda

Visstidsanställda har enligt avtalet rätt att säga upp sig med en månads uppsägningstid.

Uppsägningstid

Tjänstepension: ITP

Arbetsgivaren betalar in till din tjänstepension, som du tjänar in utöver din allmänna pension när du har kollektivavtal.

Tjänstepension

Tjänstepensionen som gäller för privatanställda tjänstemän hos arbetsgivare anslutna till Almega Vårdföretagarna kallas ITP. ITP innehåller olika delar beroende på när du är född. Du kan läsa mer om ITP på Avtalats webbplats.

Det här är ITP (avtalat.se)

Flexpension

Flexpension är infört från 2023, vilket innebär följande:

  • Högre avsättning till tjänstepensionen, med totalt 2 procent från 2023 till 2029. Det betyder att den totala avsättningen till tjänstepension från 2029 kommer att vara 6,5 procent inklusive avsättningen till ITP om 4,5 procent.
  • Förstärkt möjlighet att gå ner i arbetstid i pensionerings­syfte, från 62 års ålder.

Dina kollektivavtal – avtalslista

Här hittar du Visions avtal med Almega Vårdföretagarna som gäller för företagshälsovård. Nytt avtal för 2023 kommer att publiceras i sin helhet när det är färdigställt.

Anställningsvillkor för företagshälsovård

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård
Det gamla kollektivavtalet för branschen företagshälsovård.

Avtal om kompetensutveckling

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård
Avtal om hur kompetensutveckling ska gå till på arbetsplatsen. För att verksamheten ska utvecklas är det viktigt med en kontinuerlig och planerad kompetensutveckling av medarbetarna.

Protokoll: Flexpension

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård, Vård & behandling, övrig omsorg, Äldreomsorg
Protokoll som avser införandet av flexpension i tjänsteföretag inom Almega Vårdföretagarna. Gäller från 1 juli 2023.

Redogörelse för karensregler: Vårdföretagarna

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård, Vård & behandling, övrig omsorg, Äldreomsorg
Redogörelsetext för karensregler som gäller från 1 januari 2019. Gäller branscherna Vård och behandlingsverksamhet samt omsorgsverksamhet (E), Äldreomsorg (F) och Företagshälsovård (D).

Ändringar i allmänna villkor: Företagshälsovård

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård
Ändringar av allmänna anställningsvillkor för branschen Företagshälsovård inom Almega Vårdföretagarna. Gäller från 1 januari 2024.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss