Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Tre kollegor i ett möte

Kollektivavtal med Almega Tjänsteföretagen

Kollektivavtalet för dig som jobbar på en friskola som tillhör Almega Tjänsteföretagen ger dig förmåner som gäller din lön och dina anställningsvillkor. Avtalet gäller från 1 januari 2022 och tills vidare.

Den årliga revisionen av avtalet är genomförd för 2023. Enligt översynen revideras lönen för alla Visions medlemmar, utom obehöriga lärare, den första mars. Obehöriga lärare revideras, tillsammans med övriga lärare, den första september. 

Ditt kollektivavtal

Här är några av de förmåner du får genom kollektivavtalet. Särskilda villkor gäller i vissa fall, så läs i avtalstexten för att få reda på vilka villkor som gäller för dig.

Din lön

Avtalet ger dig rätt till ett årligt lönesamtal med din chef, där ni pratar om din arbetsinsats i förhållande till de lönekriterier ni bestämt på arbetsplatsen. Innan lönesamtalet äger rum ska arbetsgivaren diskutera med dig och dina kollegor om grunderna för lönesättningen. I lönesamtalet ska din chef ge dig ett förslag till ny lön. Om du inte är nöjd ska du säga till din chef, som då måste vänta i tre veckor med att fastställa lönen. Kontakta också Vision med en gång, antingen din klubb om det finns en sådan på arbetsplatsen, eller Visions center i din region. Vision kan under de tre veckorna begära förhandling med arbetsgivaren om din lön.

Löneavtalet löper tillsvidare och löneöversyn gäller från 1 mars varje år. Det har ingen bestämd procentsats för lönehöjning. Din lön ska sättas enligt handlingsplanen och utifrån de kriterier ni bestämt på arbetsplatsen. 

Semester

Enligt semesterlagen har du rätt till 25 semesterdagar per år. När du har semester får du semesterlön och semestertillägg. Avtalet ger möjlighet att komma överens med arbetsgivaren om fler semesterdagar. 

Uppsägningstid

Om du vill säga upp dig från arbetsgivaren har du mellan en och tre månaders uppsägningstid, beroende på hur länge du varit anställd.

Om du blir uppsagd av arbetsgivaren har du 1-6 månaders uppsägningstid, beroende på hur länge du varit anställd.

Föräldraledighetstillägg

Om du är föräldraledig och varit anställd hos arbetsgivaren minst ett år i följd, får du ett extra tillägg från arbetsgivaren, så att du tillsammans med föräldraförsäkringen får 90 procent av din lön. Tiden du får föräldraledighetstillägg beror på hur länge du varit anställd men utges under maximalt 180 dagar. 

Extra ledig dag om nationaldagen är på en lördag eller söndag

Om du har ordinarie arbetstid förlagd måndag till fredag och är anställd den 6 juni, har du rätt att ta ut en ledig dag någon gång under det kalenderår som nationaldagen infaller på en lördag eller söndag. Du ska komma överens med arbetsgivaren om vilken dag du tar ut.

Tjänstepension

Utöver den allmänna pensionen betalar arbetsgivaren in till din tjänstepension som du får med ditt kollektivavtal. Det är ITP-planen som gäller för dig. Den innehåller olika delar. Vilka de är och vad de innebär, beror på när du är född.

Det här är ITP (collectum.se)

Sjukdom och arbetsskador

I pensionssystemet ITP ingår en tjänstegrupplivförsäkring som innebär att om du blir skadad i tjänsten får du ersättning. Det finns också möjlighet att välja till efterlevande- och familjeförsäkring.

Omställning

Det är omställningsorganisationen TRR som hanterar omställningen för dessa arbetsgivarorganisationer. Avtalet är nytt och inkluderar både insatser vid arbetsbrist och kompletterande stöd vid studier under arbetslivet från 1 oktober 2022.

Dina kollektivavtal

Almega tjänsteföretagen: Friskola

Anställningsvillkor

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola
Dina villkor som är kopplade till anställning: semester, arbetstid, ledighet, föräldraledighet, sjuklön, uppsägning med mera.

Förhandlingsprotokoll avtal 2020

Almega Tjänsteföretagen
Fristående förskola, fritidsverksamhet, grundskola, uppdragsutbildning och gymnasieskola

Löneavtalet

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola
Löneavtalet handlar om din lön och löneprocessen på din arbetsplats.

Redogörelsetext med räkneexempel

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola
För karensavdraget

Tilläggsavtal perioden 1 maj–31 juli 2020

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss