Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kvinna lutar huvudet mot handen.

Anmäla kränkning på arbetsplatsen

Om du har blivit sjuk på grund av mobbning eller kränkande särbehandling på din arbetsplats ska du eller din arbetsgivare anmäla det som en arbetsskada.

Anmäl kränkning på arbetsplatsen som en arbetsskada

När du blir sjuk på grund av faktorer på arbetet ska din arbetsgivare göra en arbetsskadeanmälan till Försäkringskassan. Det gäller även om du blivit sjuk på grund av mobbning eller kränkning på arbetsplatsen. Om arbetsgivaren inte gör anmälan kan du göra det själv.

Anmäla arbetsskada

Ansök om ersättning för arbetsskadan

Försäkringskassan prövar om du har rätt till ersättning för arbetsskadan, så kallad livränta. Det har du rätt till om du får en inkomstförlust i minst ett år framåt i tiden.

Ansök om att få din arbetsskada prövad av Försäkringskassan i följande fall:

  • om du får sjukersättning
  • om en läkare kan intyga att det kommer att ta mer än ett år innan du blir helt arbetsför
  • om du tvingas byta till lägre betalt arbete på grund av din sjukdom.

De flesta arbetsgivare har en arbetsskadeförsäkring för sina anställda i försäkrings­bolaget Afa Försäkring. Afa Försäkring prövar om din sjukdom beror på arbetsskada först efter att skadan har blivit godkänd av Försäkringskassan.

Viktigt att anmäla kränkning på arbetsplatsen

I många fall är det svårt att få en skada på grund av mobbning eller kränkande särbehandling godkänd som arbetsskada. Det beror bland annat på att ord ofta står mot ord på arbetsplatsen. Det krävs också att de långsiktiga besvär som du drabbas av medicinskt, vetenskapligt och juridiskt kan knytas till det som du har blivit utsatt för.

Trots det är det viktigt att anmäla skadan till Försäkringskassan och Afa Försäkring, oavsett dina möjligheter att få arbetsskadan godkänd. Dels för att arbetsskade­anmälningarna ligger till grund för statistik, forskning, utveckling och arbetsmiljö­åtgärder, dels för att finns möjlighet att få rätt till ekonomisk ersättning.

Du kan få rättshjälp av Vision

Om du får ett negativt beslut kan Vision gå igenom ditt arbetsskade­ärende och bedöma om det finns en rimlig chans att påverka beslutet. Om det finns en sådan chans kan du få rättshjälp av Vision.

Rättshjälp

Är du chef?

Som chef är du särskilt viktig för arbetsmiljön. Din arbetsgivare måste ge dig de förutsättningar du behöver. Du kan få stöd i ditt uppdrag av Vision Chef.

Vision Chef

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss