Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Anmäl mobbning som arbetsskada

Om du har blivit sjuk på grund av mobbning eller kränkande särbehandling på arbetsplatsen ska du eller din arbetsgivare anmäla det som en arbetsskada.

Ansök om att pröva arbetsskadan

När du blivit sjuk på grund av faktorer på arbetet ska arbetsgivaren göra en anmälan till Försäkringskassan. Om arbetsgivaren inte gör anmälan till Försäkringskassan kan du själv göra det.

Anmäl arbetsskada (anmalarbetsskada.se)

Försäkringskassan prövar om du har rätt till ersättning, så kallad livränta. Det har du rätt till om du får en inkomstförlust i minst ett år framåt i tiden.

Du ska ansöka om att få din skada prövad av Försäkringskassan i följande fall:

  • om du får sjukersättning
  • om en läkare kan intyga att det kommer att ta mer än ett år innan du blir helt arbetsför
  • om du tvingas byta till lägre betalt arbete på grund av din sjukdom.

Information om livränta (forsakringskassan.se)

De flesta arbetsgivare har en arbetsskadeförsäkring för sina anställda i försäkringsbolaget Afa Försäkring. Afa Försäkring prövar inte om din sjukdom beror på arbetsskada förrän skadan är godkänd av Försäkringskassan.

Viktigt att anmäla mobbning som skada

I många fall är det svårt att få en skada på grund av mobbning eller kränkande särbehandling godkänd som arbetsskada. Bland annat för att ord ofta står mot ord på arbetsplatsen. Det krävs också att de långsiktiga besvär som du drabbas av medicinskt, vetenskapligt och juridiskt kan knytas till det som du blivit utsatt för.

Det är ändå viktigt att anmäla skadan till Försäkringskassan och Afa Försäkring, oavsett dina möjligheter att få arbetsskadan godkänd. Dels eftersom arbetsskadeanmälningarna ligger till grund för statistik, forskning, utveckling och arbetsmiljöåtgärder, dels för att det finns möjlighet att få rätt till ekonomisk ersättning.

Du kan få rättshjälp av Vision

Om du får ett negativt beslut kan Vision gå igenom ditt arbetsskadeärende och bedöma om det finns en rimlig chans att påverka beslutet. Om det finns en sådan chans kan du få rättshjälp av Vision.

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Mer arbetsglädje

Mer arbetsglädje

Hållbart arbetsliv, Fika

Det ska vara kul att gå till jobbet! Bjud in till en fika och prata om hur ni kan påverka så att ni får ännu mer arbetsglädje på jobbet.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar