Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

Intresseförhandling – du kan påverka på arbetsplatsen!

Med hjälp av Vision kan du och dina kollegor påverka så att ni får gladare måndagar. Intresseförhandling är ett sätt att lyfta frågor om förändringar ni vill se på arbetsplatsen till arbetsgivaren.

En intresseförhandling börjar vid fikabordet, när du och dina kollegor pratar om vad ni skulle vilja förbättra på arbetsplatsen. Vad skulle göra ert arbetsliv bättre? Vad saknar ni och vilka behov ser ni?

Ta hjälp av Vision-ombudet på din arbetsplats, eller av Visions center i ditt område. Det är klar fördel med att vara med i facket. Du kan påverka mer.

Frågor som Visions medlemmar har drivit på arbetsplatserna

Några exempel på frågor som Vision-medlemmar har drivit tidigare är

 • friskvårdsinsatser på arbetstid
 • att arbetsgivaren kontinuerligt bjuder på frukt
 • fler semesterdagar
 • rätt till tillsvidareanställning på heltid med möjligheter till hel- eller delledigt
 • rätt till personlig och yrkesmässig utveckling
 • att chefer inte ska ha fler än 25 underställda medarbetare
 • att chefer ska ha administrativt stöd så att de får tid att vara chefer
 • avidentifiering av jobbansökningar som en metod för mångfald och likabehandling
 • kollektivavtal som ett krav vid upphandling.

Snabbguide – kom igång med intresseförhandling

 • Förbered er för att lyckas så bra som möjligt. Vad vill ni åstadkomma och varför? Kolla med Vision-ombudet vad som står i lagar och avtal, och om frågan redan drivits av någon annan avdelning eller klubb i Vision.
 • Ha möten för medlemmar. På medlemsmöten kan Vision-ombudet samla in så många synpunkter och så mycket stöd som möjligt. Kan det finnas några som inte är medlemmar i Vision ännu, men som tycker som er andra och vill gå med nu? Bjud in dem också!
 • Använd era nätverk. Lobba bland strategiskt utvalda personer, till exempel politiker. Använd media. Att samarbeta med andra fack är också en möjlighet.
 • Vässa argumenten. Diskutera vilka motargument arbetsgivaren kan komma med och hur ni ska bemöta dem. Argumenten kan till exempel handla om ekonomi, arbetsmiljö, klimatsmarta lösningar, effektivitet, kompetens, jämställdhet och diskriminering. Träna gärna med rollspel. Går det att ha en plan B om plan A inte går att genomföra?
 • Begär förhandling med arbetsgivaren. Det är en förtroendevald som behöver göra en så kallad förhandlings­framställan. Den förtroendevalda tar med sig era argument och eventuellt skriftliga faktaunderlag till förhandlingen. Om det drar ut på tiden, kanske för att arbetsgivaren behöver betänketid, kan ni samlas igen för att vässa era argument ännu mer. Alla medlemmar ska veta vad som är på gång.
 • Fira framgången! Samlas och fira med fika att ni har lyckats förändra, eller att ni gjorde ett försök. Berätta för era medlemmar, för media och för Vision centralt hur det gick. Kanske vill fler bli medlemmar i Vision? Har ni någon ny fråga att driva?

Tips för intresseförhandlingar

Berätta om era intresseförhandlingar

När ni har firat klart är det dags att dela med sig till oss och andra vad ni har lyckats med. På så vis kan vi inspirera och peppa varandra till att skapa förändring. Bästa sättet är att registrera er framgång på handlingskraftskartan på vision.se.

Handlingskraftskartan

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån just ert intresse och era förutsättningar.

Engagemangskiosken

Berätta för oss!

Har ni fått igenom en förändring på arbetsplatsen? Berätta och inspirera andra genom Visions handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss