Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Du kan påverka på arbetsplatsen!

En intresseförhandling börjar vid fikabordet, när du och dina kollegor pratar om vad ni skulle vilja förbättra på arbetsplatsen.

Med hjälp av Vision-ombudet på din arbetsplats, eller med hjälp av Visions regionala center, kan ni påverka så att ni får gladare måndagar. Det är klar fördel med att vara med i facket. Du kan påverka mer. Vad skulle göra ert arbetsliv bättre? Vad saknar ni och vilka behov ser ni?

Frågor som Visions medlemmar har drivit på arbetsplatserna

 • att få friskvårdsinsatser på arbetstid
 • att arbetsgivaren kontinuerligt bjuder på frukt
 • att verka för fler semesterdagar
 • rätt till tillsvidareanställning på heltid med möjligheter till hel- eller delledigt
 • rätt till personlig och yrkesmässig utveckling
 • att chefer inte ska ha fler än 25 underställda medarbetare
 • att chefer ska ha administrativt stöd så att de får tid att vara chefer
 • att använda avidentifiering av jobbansökningar som en metod för mångfald och likabehandling
 • att kollektivavtal är ett krav vid upphandling

Snabbguide för att komma igång

 • Förbered er för att lyckas så bra som möjligt. Vad vill ni åstadkomma och varför? Kolla med Vision-ombudet vad som står i lagar och avtal, och om frågan redan drivits av någon annan avdelning eller klubb i Vision.
 • Ha möten för medlemmar. På medlemsmöten kan Vision-ombudet samla in så många synpunkter och så mycket stöd som möjligt. Kan det finnas några som inte är medlemmar i Vision ännu, men som tycker som ni andra, och vill gå med nu? Bjud in dem också.
 • Använd era nätverk och lobba bland strategiskt utvalda personer, till exempel politiker. Använd media. Att samarbeta med andra fack är också en möjlighet.
 • Vässa argumenten. Diskutera vilka motargument arbetsgivaren kan komma med och hur de ska bemötas, när det gäller till exempel ekonomi, arbetsmiljö, klimatsmarta lösningar, effektivitet, kompetens, jämställdhet och diskriminering. Träna gärna med rollspel. Går det att ha en plan B om plan A inte går att genomföra?
 • Vision begär förhandling med arbetsgivaren. Det är en förtroendevald som behöver göra en så kallad förhandlingsframställan. Den förtroendevalda tar med sig era argument och eventuella skriftliga faktaunderlag till förhandlingen. Om det drar ut på tiden, kanske för att arbetsgivaren behöver betänketid, kan ni samlas igen för att vässa era argument ännu mer. Alla medlemmar ska veta vad som är på gång.
 • Fira framgången! Samlas och fira med fika att ni lyckats förändra, eller att ni gjorde ett försök. Berätta för era medlemmar, media och för Vision centralt hur det gick. Kanske vill fler bli medlemmar i Vision? Har ni någon ny fråga att driva?

Tips för intresseförhandlingar

Berätta för oss och andra

När ni har firat klart är det dags att dela med sig till oss och andra vad ni lyckats med. På så vis kan vi inspirera och peppa varandra till att skapa förändring. Bästa sättet är att registrera er framgång på handlingskraftskartan på vision.se.

Handlingskraftskartan

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar