I senaste numret av Tidningen Vision granskar vi hur lönen åldras i ett tjugotal yrken.
I senaste numret av Tidningen Vision djupdyker vi i pensionsfrågor.
Vad gäller för mig som anställd om beredskapen höjs? I senaste numret av Tidningen Vision skriver vi om det civila försvaret.
Läs om Visions satsning på att locka fler förtroendevalda och möt influencern Jenny Larsson.
Ett nytt nummer av Tidningen Vision är ute! Läs chefredaktörens ledare här.
Spana in innehållet här.
I årets sista nummer är det fullt fokus på lön, skriver Åsa Bolmstedt, chefredaktör.
Ett nytt nummer av Tidningen Vision är här!
Sextontusenfemhundra, 16 500, kronor. Det var min ingångslön, skriver Åsa Bolmstedt, chefredaktör.
"Många fler fortsätter att arbeta, trots stor press och symtom på utmattning", skriver Åsa Bolmstedt, chefredaktör.
I senaste numret av Tidningen Vision har vi kartlagd medellönerna i kommuner och regioner.
Sju av tio jobbar gratis på fritiden, visar Tidningen Visions granskning. När det inte finns tydliga gränser hittar vi på våra egna system för vilka arbetsuppgifter vi accepterar att göra efter jobbet.
"Semestern står för dörren och det är fred i Sverige! Jag önskar dig en skön sommar och att världen inte drar ner järnridån igen", skriver chefredaktör Åsa Bolmstedt.
Ena dagen förhandlades fackliga representanter i Ukraina lön, nästa försökte de sköta sitt jobb - och överleva. Hur viktig är lönen när liv och demokrati hotas?
Ett spegelvänt omslag. Med glimten i ögat illustrerade en av redaktionens medarbetare hur återgången till kontoren fortare än kvickt omvandlats till en tillbakagång till distansarbete och teamsmöten. Men också till nya, större utmaningar för alla som jobbar på plats.
"Vi har granskat hur lönegapet mellan kvinnor och män i 43 vanliga Visionsyrken har förändrats de senaste åren", skriver chefredaktör Åsa Bolmstedt.
"Möjligheten till mer makt över tiden är inte lika för alla. Pandemin har blottat en klyfta", skriver Åsa Bolmstedt, chefredaktör, i sin ledare om det nya arbetslivet efter pandemin.
"Det är dags att vi tar oss en funderare på vad vi kan göra för att stoppa den här utvecklingen", skriver chefredaktör Åsa Bolmstedt om tystnadskulturen på våra arbetsplatser.
I framtiden vill jag kunna sätta mig i syrenbersån med en kopp kaffe och läsa en klimatvänlig utgåva av Tidningen Vision.
Hwiiiiii! Samtidigt som coronaviruset spred sig över Sverige var det okej för personal på en hälsocentral att gå till jobbet med milda förkylningsymtom.
"När jag ser tillbaka på året som gått är det nästan svårt att förstå att vi inte förutsåg vad som var på gång. Ett år senare har Tidningen Vision publicerat cirka 150 artiklar om virusets effekter på arbetslivet", skriver Tidningen Visions chefredaktör Åsa Bolmstedt.
Tänk dig att du jobbar på en arbetsplats där du vet att ni någon gång i år kommer att behöva hantera ett knivhot, droghandel eller hotfulla besökare. Frågan är bara när? Och vem i personalen som blir offret den här gången?
Sverige behöver omfördela resurser. Det är inte svårare än så. Vad Sverige inte behöver är fler rapporter med självklarheter vi inom äldreomsorgen vetat om i många år. Det skriver vår krönikör Stefan Arbratt.
Vår krönikör Stefan Arbratt skriver om känslan av att hamna vilse i ett aktivitetsbaserat kontor.
Vår krönikor Hillevi Wahl skriver om hur viktigt det är att ha mänskliga nätverk runt sig när det krisar i livet.
"Om man känner att man inte vill arbeta under det politiska styret i kommunen, så är det klokaste man kan göra att söka sig någon annanstans”. Detta är ett citat av Hörbys Sverigedemokratiska kommunalråd, Cecilia Bladh in Zito på en presskonferens nyligen.
Jag kan inte påstå att jag är särskilt modig av mig. Kanske är det därför jag alltid uppskattat de där personerna som varit lite bångstyriga, som gått sin egen väg.