Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En kvinna ler stort.

Nytt jobb och semester – så funkar det

2024-04-23

Att börja på ett nytt jobb är spännande, men det kan också vara förvirrande när det kommer till semester. För hur fungerar det egentligen när du börjar ett nytt jobb? Och vad händer med dina semesterdagar hos din gamla arbetsgivare?

Semesterdagar hos din nya arbetsgivare 

Enligt semesterlagen har alla rätt till 25 semesterdagar per år, och som nyanställd får du ta ut betald semester. Hur många betalda dagar du kan ta ut beror på hur många du hunnit tjänat in samt hur semesteråret och intjänandeåret räknas på din nya arbetsplats. 

Semesterdagar hos din gamla arbetsgivare 

När du har blivit uppsagd eller har valt att säga upp dig har arbetsgivaren normalt inte rätt att tvinga dig att ta ut semesterdagar under uppsägningstiden utan ditt godkännande. Om uppsägningstiden sträcker sig över mer än sex månader kan dock arbetsgivaren lägga ut semesterdagar under den här perioden. Du kan välja att inte ta ut redan planerad semester under din uppsägningstid om du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist.

Frågor och svar om semester

Vi svarar på de vanligaste frågorna gällande vilka regler och rättigheter som finns när det kommer till semester. 

Semesterdagar

Varje år har du rätt till 25 semesterdagar. Men hur fungerar egentligen intjänandet av semesterdagar, och hur många får du spara per år?

Undrar du något mer?

Har du fler frågor om din semester eller annat som rör ditt arbetsliv? Som medlem i Vision kan du ringa till Vision Direkt och få rådgivning.

Bli medlem idag!

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss