Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Så påverkas Visions medlemmar av Kommunals strejkvarsel

2024-04-09

Vision har tecknat det centrala kollektivavtalet HÖK 24 och därmed avslutat sin avtalsrörelse. Samtidigt har Kommunal varslat om strejk för vissa yrkesgrupper i kommuner och regioner. Som medlem i Vision ska du förhålla dig neutral om du har kollegor som tas ut i strejk.

Vad händer nu?

Kommunal har lagt ett varsel som innebär att cirka 5000 arbetstagare lägger ned arbetet den 18 april.

Som medlem i Vision kan du vara trygg i att Vision kommer se till att du inte påverkas negativt av konflikten. Du riskerar inte att förlora lön eller andra förmåner på grund av Kommunals konflikt. Vision återkommer om förbundet har för avsikt att vidta någon form av sympatiåtgärder.

Så länge inte Vision informerar dig om annat så är du skyldig att utföra dina egna arbetsuppgifter men du ska inte göra arbetsuppgifter som normalt skulle gjorts av en kollega som är medlem i Kommunal och strejkar. Om dina arbetsuppgifter kommer att påverkas av strejkande kollegor så ska du få den informationen av din arbetsgivare.

Varför strejkar inte Vision?

Vision har nyligen tecknat kollektivavtalet HÖK24 med Sveriges kommuner och regioner och Sobona. Det är därför inte aktuellt för oss att gå i egen konflikt.

I det nya avtalet har vi nått resultat i många av de frågor som varit viktiga för förbundet när vi gick in i avtalsrörelsen. Med ett bra centralt avtal på plats är vårt fokus nu att lokala arbetsgivare ska gå vidare med utbetalning av 2024 års löner.

Kommunal har varslat med hänvisning till frågor som inte påverkar Visions medlemmar på samma sätt.  

Kontakta Vision Direkt om du behöver råd.

Frågor och svar (logga in)

Läs mer om avtalsrörelsen 2024 

 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss