Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

Handlingarna inför kongressen är nu publicerade

2024-06-19

Redan nu kan du ta del av de handlingar som ska beslutas under kongressen i oktober. Bland handlingarna finns Centrala valutskottets förslag till ny förbundsstyrelse.

Veronica Magnusson föreslås fortsätta som förbundsordförande. Dalia Eid föreslås som 1:e vice ordförande och Sonia Koppen föreslås som 2:e vice ordförande. Bland ledamöterna är det fyra nya som föreslås. Det är Camilla Berlin, område Sydost, Frida Jakobsson, område Norr, Nora Stensvik, område Mitt och Thomas Witting, område Stockholm.

— Vi känner oss både glada och stolta över vårt förslag. Det är ett modigt och väl genomarbetat förslag som följer Visions inriktningsmål mot ett enkelt, nära och framåt förbund, säger Lotta Dahl som är sammankallande för Centrala valutskottet.

Läs mer om förslaget till ny förbundsstyrelse och revisorer

En av handlingarna som ska beslutas under kongressen är inriktningen ”Starkare tillsammans” som beskriver vad Vision är och vill uppnå de kommande fyra åren. Här finns förslag på hjärtefrågor och målbilder för hur Vision ser på ett mänskligt arbetsliv, en arbetsplats för alla, innovation och delaktighet och en grönare framtid. 

Här hittar du alla handlingar inför Visions kongress

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss