Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En person skriver på ett avtal.

Nytt avtal – det betyder det för dig som är chef

2024-04-10

Vision har tecknat ett nytt kollektivavtal med arbetsgivarparterna SKR och Sobona. Det här innebär det för dig som är chefsmedlem i Vision.

Det nya kollektivavtalet berör cirka 120 000 av Visions medlemmar. Avtalet innebär bland annat att löneökningar för Visions chefsmedlemmar är utan angivna nivåer. Medlemmar som inte är chefer ska kollektivt få löneökningar enligt märket på arbetsmarknaden (det vill säga 3,3 procent under 2024). Löneökningen är individuell.

Historiskt sett har Visions chefsmedlemmar alltid gynnats av sifferlösa avtal – de har fått högre än märket. Därför är det rimligt att anta att chefsmedlemmar även i år får högre löneökningar än 3,3 procent. Chefsmedlemmar som Vision har kontakt med brukar lyfta fram att de gärna vill ha så stort inflytande som möjligt över sina arbetsvillkor, inklusive lön, säger Carl Eos, ombudsman på Vision och en av dem som varit med att förhandla det nya avtalet.

Något annat som brukar lyftas fram av chefsmedlemmar är möjligheten att kunna göra fler individuella överenskommelser med arbetsgivaren.

I det nya avtalet blir det till exempel enklare och tydligare villkor kring att byta övertidsersättning mot andra förmåner, så som exempelvis högre månadslön eller en extra veckas semester, säger Carl Eos.

I avtalet finns det också en avsiktsförklaring kring att satsa på ett långsiktigt arbete med att stärka chefer i individuell lönesättning och en satsning på kompetensförsörjningen i välfärden, där facken och SKR tillsammans ska arbeta med omställning på arbetsplatserna och kompetensutveckling av nya arbetstagare.

Mer från avtalet:

  • Kollektivavtalet är ett ettårsavtal som reglerar löneökningar på 3,3 procent (inklusive särskilda ersättningar som exempelvis övertidsersättning) hos dina medarbetare.
  • Det fastslås att arbetsgivaren i samband med lönerevision ska presentera hur man arbetar med strukturella löneskillnader för kvinnodominerade yrkesgrupper.
  • Nya regler gäller för provanställningar: från och med nu har arbetstagare rätt till 14 dagars varsel innan en provanställning bryts.
  • Parterna har enats om en avsiktsförklaring om friskfaktorer för att förbättra arbetsmiljön i välfärden. I det arbetet ingår satsningar på lönesättande chefers arbetsmiljö. Bland annat kommer parternas gemensamma förening Suntarbetsliv, att få i uppdrag att ta fram metoder och verktyg för att förbättra arbetsmiljön.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss