Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Då kan arbetsgivaren neka din semester

2024-04-16

Din semesterplanering kan ibland krocka med arbetsgivarens behov. Men kan din chef faktiskt neka din semesteransökan? Och vad gäller om din semester blir avbruten av arbetsgivaren? Vi reder ut vilka rättigheter och skyldigheter du och din arbetsgivare har i bägge frågorna.

Får min chef neka min semester?

Ja, din chef kan neka din semesteransökan. Men som anställd har du rätt till minst 25 semesterdagar per år som du ska få ta ut någon gång under året. Enligt semesterlagen har du rätt att ta ut 4 veckors sammanhängande semester under perioden juni till augusti. Det är den så kallade huvudsemesterperioden. Arbetsgivaren kan alltså neka eller flytta din semester så länge du får ledigt i minst 4 sammanhängande veckor under sommaren. Arbetsgivaren har sista ordet om ni inte är överens om när du ska ta ut din semester. Det är också bra att veta är att du ska få besked om din semester är beviljad eller inte minst två månader innan den börjar.

Semester

Får min chef avbryta min semester?

Ja, din chef kan avbryta din semester och be dig att återvända till arbetet. Din arbetsgivare behöver dock ha starka skäl för att motivera en sådan begäran. Ett exempel på en sådan situation är om nästan alla på arbetsplatsen blir sjuka och det finns ett akut behov av personal för att hålla i gång verksamheten. Som anställd måste du återgå till arbetet om din arbetsgivare beordrar dig att göra det under din semester. Du kan dock få kompensation för detta.

Frågor och svar

Som medlem i Vision får du tillgång till över 350 frågor och svar som rör dina rättigheter på jobbet. Bli medlem du också! 

Semesterlagen

Semesterlagen styr bland annat hur många semesterdagar du har och hur arbetsgivaren får förlägga din semester. Om det kan du läsa här.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss