Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Solidaritetsfondens stöd till Kenya

2024-04-29

Vision gjorde i början av året en utbetalning på 75 000 kronor till åtta samarbetande kenyanska förbund för att stödja deras arbete med en påverkanskampanj kring rätten till kollektivavtal, vilken på senare år kraftigt har försämrats.

Fackförbundens rätt att engagera sig i kollektivavtalsförhandlingar är inskrivna i Kenyas konstitution från 2010. Men med den nya konstitutionen skapades också en löne- och ersättningskommission som hade för avsikt att ha en rådgivande roll till regeringen om offentliga löneutbetalningar. I praktiken har kommissionen dock förhindrat och lagt sig i både förhandlingar och genomförande av kollektivavtal i offentlig sektor och där den aktivt motarbetat positiv utveckling för arbetstagare. Detta har resulterat i att fackförbunden har behövt lägga ekonomiska medel på individuella rättegångskostnader som annars skulle ha använts till kapacitetsutveckling och organisering.

Fackförbunden accepterar inte inblandningen av kommissionen som tredje part i kollektivavtalsförhandlingarna och har trots försökt till dialog kring löne- och ersättningskommissionens mandat inte nått framgång.

De avser därför att med det ekonomiska bidraget från Vision samla kollektivavtalsärenden och gemensamt få kommissionens mandat prövat i domstol. Med en för fackförbunden positiv juridisk tolkning av mandatet kommer förtroendet för fackförbundens roll och möjligheten till rekrytering av nya medlemmar att öka.

De åtta fackförbunden som får stöd att driva ärendet är:

  • Kenya National Union of Nurses

  • Union of Kenya Civil Servants

  • Kenya County Government Workers Union

  • Union of National Research Institutes Staff of Kenya

  • Kenya Medical Practitioners, Pharmacists and Dentists Union

  • Kenya Electrical Trades and Allied Workers' Union

  • Kenya Union of Commercial, Food and Allied Workers

  • Kenya Universities Staff Union

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss