Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Ny undersökning: många oroliga över neddragningar i välfärden

2024-04-15

Många upplever att det sker nedskärningar i välfärden i den kommun eller region de bor i. En stor andel är också genuint oroliga för att välfärden kommer att försämras där, det visar en ny undersökning från Vision.

Analysföretaget Infostat har på uppdrag av Vision frågat 1500 personer över hela Sverige om deras syn på nedskärningar i välfärden. Över hälften (54 procent) upplever neddragningar inom hälso- och sjukvården, 50 procent i skolan och 46 procent i äldreomsorgen. Det är endast 10 procent av de svarande som inte alls tycker att det sker neddragningar i välfärden i den kommun eller region som de bor i. Det är framför allt äldre som upplever neddragningar och något högre andel invånare i mindre och mellanstora städer.

De flesta som upplever att det sker neddragningar i välfärden är också oroliga över att kvaliteten kommer att försämras: 92 procent anger att de tror att hälso- och sjukvården kommer att påverkas i ganska stor eller mycket stor omfattning. För äldreomsorgen är motsvarande siffra 89 procent , för skolan 87 procent och för socialtjänsten 81 procent .

Detta påverkar i sin tur tilliten till att beslutsfattarna kommer att fatta rätt beslut: mer än hälften (51 procent ) av de som upplever att det sker neddragningar känner inte särskilt stor tillit till att kommunen eller regionen fattar rätt beslut. Ytterligare 24 procent svarar att de inte alls litar på att rätt beslut tas.

Att tre av fyra medborgare ger uttryck för bristande tillit till att beslutsfattarna kommer fatta rätt beslut är signaler som går i fel riktning. Medborgare ska oavsett var i landet man bor och arbetar känna sig trygga med välfärden och dess kvalitet. För detta krävs en vårändringsbudget som möjliggör goda planeringsförutsättningar för regioner och kommuner, så att de kan möta medborgarnas förväntningar på välfärden även i kristider, skriver Visions förbundsordförande Veronica Magnusson i en debattartikel i Dagens samhälle.

Nedskärningar i välfärden skapar oro (dagenssamhalle.se)

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss