Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -
    Visions delegation under EPSUs 11:e kongress

EPSU kongress i Bukarest

2024-06-21

Den Europeiska fackliga federationen EPSUs kongress hölls i Bukarest i veckan. Fack inom offentlig sektor från hela Europa samlades för att fastställa inriktningen och politiken för de kommande fem åren. Vision deltog med en delegation med förbundsstyrelseledamöter, förhandlingschef och förbundsordförande Veronica Magnusson.

Visions delegater höll flera anföranden bland annat Veronica Magnusson på sektionen för säkerställande av fred, demokrati, jämställdhet, rättigheter och friheter. Hon fick stående ovationer när hon talade om vikten av demokrati, i samhället och på arbetsplatserna, alla människors rätt att vara den de är. Och vikten av att stå upp för freden och folken i Ukraina och Palestina och tydligt stå emot högerextremism och fascism.

Anton Ehrlin deltog i debatten kring grön, digital och socialt rättvis omställning, en av Visions hjärtefrågor där han uppmanade delegaterna att bli vara en aktiv part, en framtidsrörelse för ett hållbart arbetsliv som varken bränner ut människor eller vår planet. Även Sonia Koppen och Eva-Lotta Nilsson höll anföranden.

Utöver ett politiskt handlingsprogram för kongressperioden, antog man även några resolutioner kring bland annat högerextremism i Europa och konflikten i Palestina. 

Under kongressen valdes även en ny ledning för EPSU. Sittande generalsekreterare Jan Willem Goudriaan fick fortsatt förtroende ytterligare en kongressperiod och som ny ordförande valdes Francoise Geng, från systerorganisationen i Frankrike. Veronica Magnusson fortsätter som styrelseledamot i EPSUs exekutiva kommitté.

Läs mer om kongressen på epsu.org

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss