Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

Nya avtal med Sobona

2024-04-05

Nya branschöverenskommelser för branscherna besöksnäring och kulturarv, energi, fastigheter, flygplatser samt vatten och miljö har undertecknats av Sobona och Vision. Överenskommelserna innebär ettåriga avtal och gäller från och med den 1 april 2024 till och med den 31 mars 2025.

Parterna enades om att teckna ettåriga avtal då stora delar av arbetsmarknaden kommer att ha avtalsrörelse 2025. Läget på arbetsmarknaden och i ekonomin är osäkert, sammantaget ser vi därför att det är bäst att enbart teckna ett avtal på ett år. Långsiktigt ser Vision att det kommer vara en god efterfrågan på de kommunala företagens tjänster och det finns stora utmaningar vad gäller kompetensförsörjning. Även arbetsmiljöfrågor kommer vara viktiga inte minst ur perspektivet att kunna behålla och rekrytera personal till verksamheterna.

För avtalen energi, fastigheter samt vatten och miljö är löneavtalen fortsatt utan centralt angiven nivå. Löneökningarna ska bestämmas utifrån bolagens lönsamhet, konkurrenssituation och uppnådda resultat.

För avtalen besöksnäring och kulturarv samt flygplatser införs ett minsta garanterat utrymme på 3,3% 2024. Dialogmodellen är fortfarande huvudspåret. Den nya lönen ska sättas efter dialog med närmaste chef om  prestation och uppnådda resultat. För chefer gäller avtalet fortsatt utan centralt fastställt utrymme.

Lär mer om de nya avtalen här

 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss