Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två personer pratar.

Då ska du få besked om din semester

2024-04-10

När det nalkas sommar och ledighet finns det vissa saker som är viktiga att ha koll på. Exempelvis när arbetsgivaren senast måste lämna besked om din semester, och vad som egentligen gäller när det kommer till sammanhängande semester.

När ska jag senast lämna in semesteransökan?

Som anställd behöver du lämna in din semesteransökan i god tid innan semestern börjar. Det är därför viktigt att din chef ger dig rätt förutsättningar så du kan lyckas med det.

När har jag rätt att få besked om min semester?

Du har rätt att få besked om din semester senast två månader innan ledigheten börjar. Kontakta din chef om du inte har fått något besked senast två månader innan din semester ska starta. Ett undantag är dock om du blivit nyanställd nära inpå årets semesterperiod. Då kan din chef behöva ge besked om semester senare än två månader innan den börjar.

Mer om semester

Hur många veckors sammanhängande semester får jag ta under sommaren?

Enligt semesterlagen har du rätt till fyra veckors sammanhängande semester under sommarmånaderna juni till augusti. Din arbetsgivare har däremot sista ordet om när du kan ta ut din semester och behöver fördela semesterperioder mellan anställda med hänsyn till verksamhetens behov

Semesterdagar

Kom ihåg att kolla vad som står i kollektivavtalet

Det kan finnas avvikelser från semesterlagens regler i det kollektivavtal som gäller på din arbetsplats. Därför är det bra att läsa igenom semesteravsnittet i ditt kollektivavtal så du har koll på vilka regler och villkor som gäller där du jobbar. Att vara informerad om dina rättigheter och skyldigheter ger dig bättre förutsättningar att planera din ledighet på bästa möjliga sätt!

Hitta kollektivavtal

Har du fler frågor om din sememster?

Frågor och svar

Som medlem i Vision får du tillgång till över 350 frågor och svar som rör dina rättigheter på jobbet. Bli medlem du också! 

Semesterlagen

Semesterlagen styr bland annat hur många semesterdagar du har och hur arbetsgivaren får förlägga din semester. Om det kan du läsa här.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss