Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Ovanligt många motioner inför kongressen

2024-04-05

Nu är motionstiden inför kongressen över. Det har inkommit många förslag från avdelningar, klubbar, sektioner, sektionsklubbar och medlemmar kring hur Vision ska agera i olika frågor.

Det handlar bland annat om olika lön- och villkorsfrågor, om arbetsmiljö och arbetstid eller önskemål kring utbildning för förtroendevalda. Och i år är det ovanligt många motioner för Vision, sammanlagt blev det 113 st, vilket bara toppas av förbundsmötet 2012 då 122 motioner lämnades in.

Nu vidtar arbetet för förbundsstyrelsen att bereda motionerna. Förbundsstyrelsen kan föreslå kongressen att bifalla motionen, avslå motionen eller att motionen anses vara besvarad. På kongressen tar sedan ombuden beslut.

Samtliga motioner med förbundsstyrelsens yttranden kommer publiceras tillsammans med övriga kongresshandlingar i slutet av juni månad på vision.se/kongress2024 

Nominera till Centrala valutskottet

Än är det möjligt för dig som medlem att påverka inför kongressen. Du kan till och med 24 maj nominera till centrala valutskottet då sittande centrala valutskottets mandatperiod går ut i år och nytt ska väljas på kongressen. Centrala valutskottet består av sju ledamöter, en från varje av Visions sju geografiska områden.

Läs mer på vision.se/kongress2024

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss