Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En student skakar hand med en medarbetare.

Anställ en studentmedarbetare

Vision har ett studentmedarbetaravtal med Sveriges Kommuner och Regioner och Sobona. Avtalet låter arbetsgivare anställa en student upp till 15 timmar per vecka under terminstid. Studentmedarbetare är en chans att få in välutbildade personer i välfärden och samtidigt ge studenter bra meriter och erfarenheter.

Med studentmedarbetaravtalet kan ni på din arbetsplats få in viktig kompetens i verksamheten, och samtidigt ge studenter en bra ingång i yrkeslivet. Missa inte chansen – påverka din arbetsgivare att ta emot en studentmedarbetare hos er.

Är du student? Läs mer om hur du kan bli studentmedarbetare.

Bli studentmedarbetare

Varför studentmedarbetaravtal?

Det var Vision som tog initiativ till förhandlingarna om studentmedarbetar­avtalet. Genom att visa upp vilka utvecklande jobb som finns i välfärds­sektorn skapar vi bättre förutsättningar för att klara generations­växlingen som kommer. Vi ger också studenter möjlighet till kvalificerat extrajobb som kan leda till en tillsvidare­anställning efter examen. Bra för arbetsgivaren, bra för studenter och bra för välfärden, helt enkelt.

Generationsväxlingen är ett generellt problem på arbetsmarknaden, men drabbar offentlig sektor särskilt mycket. Kommuner och regioner kommer allt mer behöva konkurrera med den övriga arbetsmarknaden om välutbildade anställda. Att redan under studietiden kunna erbjuda ett stimulerande och intressant arbete kan ge ett försprång i den konkurrensen.

Många studenter jobbar extra under studierna, de flesta i okvalificerade arbeten utan koppling till vad de pluggar till. Samtidigt visar rapporter att matchningen och övergången mellan studier och yrkesliv har blivit sämre. Studentmedarbetaravtal kan fungera som en brygga mellan studier och arbetsliv.

Vinster med att anställa studenter

  • Studentmedarbetare tillför viktiga perspektiv, senaste trender och engagemang i organisationen.
  • Effektiviteten ökar. Arbetsuppgifter kan fördelas på det sätt som är mest effektiv för organisationen.
  • Ni blir en mer attraktiv arbetsgivare. Nöjda student­medarbetare pratar väl om arbetsplatsen.
  • Ni kan få värdefulla kontakter på universitet och högskolor.
  • Genom studentmedarbetare kan generations­växlingen ske på ett smidigt sätt.

Vad innebär studentmedarbetare?

Studentmedarbetaren ska arbeta högst 15 timmar i veckan i genomsnitt, och arbetet ska ha koppling till de pågående studierna. Vid schemaläggning ska arbetsgivaren ta hänsyn till studierna och obligatoriska utbildnings­moment. Lönen ska sättas individuellt enligt principerna i det centrala löneavtalet.

Kollektivavtal för kommun och region

Anställningen skiljer sig från praktik genom att det inte finns någon formell koppling mellan arbetsgivare och universitet.

Studentmedarbetaren får en mentor på arbetsplatsen

När ni anställer en studentmedarbetare ska arbetsgivaren utse en mentor för att stödja student­medarbetaren i arbetet. Mentorn bör vara en person som både kan förmedla yrkes­kunskaper och har förmåga att stötta student­medarbetaren så att hen snabbt kan fungera väl i verksamheten.

Det ger ytterligare fördelar om mentorn har samma utbildnings­bakgrund som student­medarbetaren och arbetar inom ett yrke där student­medarbetaren själv ser sig kunna arbeta efter studierna.

Visions studentmedarbetar­avtal är det första som har en reglering om mentorskap.

Påverka din arbetsgivare

Ta initiativ till en intresseförhandling för att anställa en student­medarbetare hos er! Intresseförhandlingar är ett av de bästa verktygen för att få villkor som är anpassade till en viss yrkesgrupp eller en viss arbetsplats. Samla argument för att få igenom ditt förslag och presentera det för arbets­givaren. Intresse­förhandling begär ni enligt medbestämmande­lagen.

Intresseförhandling – Påverka med framgång

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss