Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Leende medarbetare mot rosa bakgrund.

Schyst offentlig upphandling

Varje upphandling är ett tillfälle att uppmuntra schysta arbetsvillkor. När arbetsgivarna köper varor och tjänster för skattepengar vill Vision att de som gör jobbet ska ha bra villkor. Det gäller lön och arbetsmiljö på fabrikerna utomlands, men också när offentlig verksamhet upphandlas och drivs privat på hemmaplan.

Upphandling och arbetsvillkor hör ihop

Kommuner och regioner köper varor och tjänster för hundratals miljarder kronor varje år. I Vision vill vi att det vi köper för våra skattepengar ska vara producerat under schysta förhållanden.

Tyvärr kan dåliga jobbvillkor ge konkurrensfördelar i en upphandling. Barnarbete är bara ett exempel på hur kränkta mänskliga rättigheter ger billigare varor. Verksamheter som läggs ut på entreprenad blir billigare om de anställda får sämre villkor eller saknar kollektivavtal.

Det förekommer tyvärr att arbetsgivare brister när det kommer till etisk upphandling. Priset styr, men arbetsgivaren har också möjligheter att ställa krav när stora volymer köps in.

Vision påverkar för schyst offentlig upphandling

Visions medlemmar finns på arbetsplatser i kommun och region där en stor del av vår offentliga upphandling sker. Vi påverkar, förhandlar och ställer krav på schyst upphandling av både varor och tjänster.

För Vision är mänskliga rättigheter och rätten att organisera sig självklarheter. Därför tar vi vara på de tillfällen som finns för att bidra till förbättrade arbetsvillkor och levnadsvillkor för dem som tillverkar de varor som köps in av arbetsgivarna.

Film om arbetares rättigheter 

Som upphandlare till offentlig sektor har du stor möjlighet att påverka arbetsvillkor och arbetsmiljö i andra länder.

Se Upphandlingsmyndighetens film nedan om arbetares rättigheter. Kontakta dem gärna om du vill ha stöd eller har frågor kring krav i upphandlingar.

Film: Arbetares rättigheter (youtube.com)

Hållbar upphandling (upphandlingsmyndigheten.se)

En del av FN:s globala mål för en hållbar utveckling

Frågan om hållbar upphandling är en del av Visions och FN:s mål för hållbar utveckling – Agenda 2030. Här kan du få tips om vad du själv kan göra på arbetsplatsen när det gäller hållbarhet och lära dig mer om hur Visions medlemmar bidrar till mål 8: anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt.

Vision och FN:s mål för hållbar utveckling

Upphandling

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med upphandling i en kommun eller region. Är du till exempel upphandlare, inköpare eller ekonom med upphandlings­ansvar ska du vara med i Vision.

Upphandling

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss