Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ansvarsarbetstid i Svenska kyrkan

Vision tycker att du som jobbar i Svenska kyrkan ska ha möjlighet att välja mer själv när du ska jobba. Det har också Visions medlemmar önskat i de undersökningar vi gjort. I och med Visions avtal med Svenska kyrkan har du möjlighet att välja att komma överens med din chef om ansvarsarbetstid.

Det här gäller för ansvarsarbetstid:

  • Om du vill ha ansvarsarbetstid kan du komma överens med din chef om det. Du kan alltid ompröva ditt beslut, och med en månads uppsägningstid kan du återgå till ordinarie arbetstid.
  • Du förlägger din arbetstid till när det passar dig och verksamheten bäst. Givetvis ska du utföra de arbetsuppgifter som står i ditt anställningsavtal.
  • Du själv ansvarar för att ha koll på hur mycket du jobbar. Arbetstiden följs upp regelbundet av din chef, dels i förhållande till verksamhetsmål och arbetsbelastning, dels i förhållande till arbetstidsregler i lag och avtal.
  • Ob-, beredskaps och övertidsersättning försvinner om du väljer ansvarsarbetstid, men i stället får du ett fast tillägg på lönen. Tillägget baseras på hur mycket ersättning som betalats ut till dig under de senaste två åren, uppräknat med 10 procent.
  • Arbetstidslagen gäller självklart även om du väljer ansvarsarbetstid. Du kan arbeta max 48 timmar i genomsnitt per vecka under en fyramånaders period, och du måste ha din dygns- och veckovila med mera.

Vill du ha ansvarsarbetstid?

Prata med din chef om att du vill ha ansvarsarbetstid. Har du fler frågor, prata med din stiftsavdelning eller Vision Direkt.

Stiftsavdelningar

Kontakta Vision

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar