Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Anmälan om kränkande särbehandling vid Visions aktiviteter

Vad gör du om du blir utsatt, eller ser någon bli utsatt, för kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier vid aktiviteter som anordnas av Vision? Här får du råd om hur du ska agera och anmäla som medlem eller förtroendevald.

Vision arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet. Vision har allas lika värde och respekt för den enskilde som ledstjärnor. I Visions aktiviteter ska alla kunna känna sig välkomna och vara trygga i att bli respektfullt bemötta.

Vision har nolltolerans mot kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier. Målet med Visions arbete i dessa frågor är att det inte ska hända, eller om det har hänt, inte händer igen.

Vad gör du om du blir utsatt vid Visions aktiviteter?

Har du blivit utsatt av kränkande särbehandling, trakasserier eller sexuella trakasserier vid Visions aktiviteter? Det kan exempelvis vara vid

  • medlemsmöten
  • ombudsmöten
  • styrelsemöten
  • konferenser och utbildningar som arrangeras av Vision för förtroendevalda och medlemmar.

Skriv ner det som hänt i formuläret nedan. Formuläret är kopplad till Visions kanslichef som är den enda som kan ta del av informationen. Kanslichefen bedömer hur frågan ska hanteras vidare av kansliorganisationen. 

Även du som har bevittnat en överträdelse kan göra en anmälan. Det kan handla om överträdelser i form av kränkande särbehandling, trakasserier eller sexuella trakasserier. 

Ditt namn kommer inte att avslöjas för någon annan om vi inte kommer överens om annat. Vision tar varje berättelse på allvar. När en anmälan kommer har vi rutiner för fortsatt behandling. Om du vill vara helt anonym och inte vill bli kontaktad kan du undvika att fylla i namn och kontaktuppgifter.

Vi uppmanar också alla som har utsatts för sexuella övergrepp att göra en polisanmälan.

Anmälan

Namn:
E-postadress:
Telefonnummer:
Beskriv händelsen:
 

 

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Arbetstid och arbetsbelastning

Arbetstid och arbetsbelastning

Hållbart arbetsliv, Fika

Ingen ska behöva bli sjuk av sitt jobb. Samla kollegorna på en frukost, fika eller lunch och prata om hur er arbetsbelastning ser ut.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar