Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Anmälan om kränkande särbehandling vid Visions aktiviteter

Har du eller någon annan blivit utsatt för kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier vid en aktivitet som anordnas av Vision? Här får du råd om hur du ska agera och anmäla som medlem eller förtroendevald.

Vision arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet. Vision har allas lika värde och respekt för den enskilde som ledstjärnor. I Visions aktiviteter ska alla kunna känna sig välkomna och vara trygga i att bli respektfullt bemötta.

Vision har nolltolerans mot kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier. Målet med Visions arbete i dessa frågor är att det inte ska hända, eller om det har hänt, inte händer igen.

Vad gör du om du blir utsatt vid Visions aktiviteter?

Har du blivit utsatt av kränkande särbehandling, trakasserier eller sexuella trakasserier vid Visions aktiviteter? Det kan exempelvis vara vid

  • medlemsmöten
  • ombudsmöten
  • styrelsemöten
  • konferenser och utbildningar som arrangeras av Vision för förtroendevalda och medlemmar.

Skriv ner det som hänt i formuläret nedan. Formuläret är kopplad till Visions kanslichef som är den enda som kan ta del av informationen. Kanslichefen bedömer hur frågan ska hanteras vidare av kansliorganisationen. 

Även du som har bevittnat en överträdelse kan göra en anmälan. Det kan handla om överträdelser i form av kränkande särbehandling, trakasserier eller sexuella trakasserier. 

Ditt namn kommer inte att avslöjas för någon annan om vi inte kommer överens om annat. Vision tar varje berättelse på allvar. När en anmälan kommer har vi rutiner för fortsatt behandling. Om du vill vara helt anonym och inte vill bli kontaktad kan du undvika att fylla i namn och kontaktuppgifter.

Vi uppmanar också alla som har utsatts för sexuella övergrepp att göra en polisanmälan.

Anmälan

Namn:
E-postadress:
Telefonnummer:
Beskriv händelsen:
 

 
Frågor & svar