Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kvinna vid dator lutar huvudet mot handen.

Minska ditt it-strul – 5 tips

Är it-strul och dåligt anpassade system en del av din arbetsvardag? Så ska det inte behöva vara. Den digitala arbetsmiljön ska göra oss bättre på jobbet. Här kommer fem tips på hur du gör för att minska ditt it-strul.

1. Rapportera allt till it-supporten

Det är viktigt att din it-support får reda på allt som inte fungerar som det ska – även om du själv hittar en lösning på problemet eller väntar ut systemet. Ofta loggar supporten alla ärenden som kommer in och de behöver få in informationen för att få en överblick av vad som krånglar. Du är oftast inte ensam om problemen du upplever.

2. Kräv utbildning i it-systemen

Du har rätt till utbildning i de system som du använder i ditt jobb. Kontinuerlig fortbildning är i dag en förutsättning för att hålla sig uppdaterad. Du ska inte behöva gissa dig fram – det tar tid och skapar oro.

3. Prata med kollegorna

Hur upplever dina kollegor sin digitala arbetsmiljö? Har de andra problem, eller upplever ni samma saker? Har de tips på lösningar på vanliga problem som du stöter på? Dela med er till varandra!

4. Ta problemet vidare till skyddsombudet

Om det visar sig att du och dina kollegor upplever snarlika problem och att den digitala arbetsmiljön inte fungerar som den ska bör ni ta detta vidare. Prata i första hand med skyddsombudet på din arbetsplats. Skyddsombudet kan i sin tur ta initiativ till att genomföra Digi-ronden. Digi-ronden är ett digitalt verktyg som hjälper till att kartlägga och förbättra den digitala arbetsmiljön.

Digi-ronden

5. Var med och tyck till om it-systemen

Gör det tydligt för arbetsgivaren att ni vill vara med och påverka och tycka till vid upphandlingar av it-system. Det är ni medarbetare som är experter på era behov och det är ni som kommer att använda slutprodukten. Systemen behöver alltså vara anpassade efter er.

Upphandling av it-system: 10 goda råd

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss