Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna skriver på whiteboard.

Arbeta med arbetsrätt

Här hittar du Visions material om att jobba med frågor inom arbetsrätt, till exempel arbetsbrist och uppsägningar.

Betald ledighet för facklig tid

För vilken typ av fackligt arbete har du rätt till betald ledighet? Det beskrivs i Förtroendemannalagen (LFF) och i avtalet om facklig förtroendeman (AFF/LAFF 76). Vision har samlat och beskrivit innehållet i lagen och avtalet för att hjälpa dig få koll på vilka rättigheter du har som förtroendevald

Facklig tid: LFF och AFF/LAFF (pdf)

Har du frågor om innehållet? Kontakta gärna ditt Vision-center eller Vision Direkt.

Arbetsbrist och uppsägningar

Här finns ett material om att jobba med arbetsbrist och uppsägningar. Materialet är skrivet utifrån de villkor som gäller för kommun, region och Sobona-företag (före detta Pacta), men även du som jobbar i ett annat avtalsområde kan ha nytta av tipsen.

Att jobba med arbetsbrist och uppsägningar (pdf)

Strejkrätten

Med anledning av regeringens förslag ”Fredsplikten på arbetsplatser där det finns kollektivavtal och vid rättstvister” har Vision tagit fram en FAQ kring frågorna och Visions ställningstagande.

Vision vill understryka att vi tydligt tar ställning för strejkrätten. I den process som varit har vi hela vägen varit noggranna att ta tillvara Visions medlemmars intressen. Här kan du vill läsa mer om de avvägningar och bedömningar vi har gjort.

Välfärdsanställningar

Hur ser Vision på så kallade välfärdsanställningar: särskilda anställningar som kommuner gör av personer som får försörjningsstöd? Frågor och svar om det hittar du här.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss