Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lön

Här hittar du lönestatistik och information kring hur Vision jobbar med avtal och förhandlingar kring lön.

Lönestatistik för förtroendevalda

Som förtroendevald hittar du den senaste partsgemensamma lönestatistiken (för alla medarbetare) i Fakta Direkt.

Till icke förtroendevalda medlemmar och allmänheten får vi bara informera om dessa siffror muntligen, och bara uppge löneläget för enstaka titlar i ett e-postmeddelande. Det är alltså inte tillåtet att bifoga hela statistiken i ett mejl eller publicera den på en sida på vision.se.

Fakta Direkt (logga in)

Vi har ett eget digitalt verktyg för partsgemensam lönestatistik baserat på lönerna bland Visions medlemmar. Det här verktyget är tillgängligt för alla som är medlemmar i Vision.

Få koll på din lön

Här kan du hitta statistik baserat på över 100 000 löner. Du kan jämföra din lön baserat på till exempel sektor, yrke och var i Sverige du jobbar.

Logga in Prova på

Så gör du för att testa

Inte medlem i Vision? Fyll i dina uppgifter så får du se lönestatistiken under en begränsad period.
warning icon Vänligen fyll i ditt namn
warning icon Vänligen fyll i rätt e-post
warning icon Vänligen fyll i rätt telefonnummer

Jag godkänner villkoren. Vision kommer att kontakta dig för att berätta vad Vision kan göra för dig och erbjuda medlemskap i Vision. Dina personuppgifter används bara för detta ändamål. 

Den lokala löneprocessen

Undrar du hur ett påverkansarbete på lönesättningen kan se ut? Här hittar du tips för den lokala löneprocessen. Här hittar du tips för den lokala löneprocessen. Verktyget är ett stöd till dig som förtroendevald och kan anpassas efter de behov som finns på just din arbetsplats. I första hand är verktyget tänkt att användas inom Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) avtalsområde, men verktyget är till stor del applicerbart även på andra avtalsområden.

Den lokala löneprocessen i elva steg (pdf)

Här finns också ett samtalsstöd inför lokala parters dialog om lönespridning och lönekarriär. Tanken med presentationen är att förklara bakgrunden till Visions lönepolitik, yrkanden och överenskommelsen om lönekarriärer. Det finns också tips och förslag på hur det går att komma igång med arbetet lokalt.

Lokalt partsarbete: Lön (pptx)

Visions lönepolitik

Hur ska jag kunna påverka min lön, vad ska lönen grunda sig på och vad krävs för att löneprocessen ska fungera? I Visions lönepolitik "Vision för rätt lön" finns svar på det, och utgångspunkterna för allt Vision gör när det gäller lön.

Lönepolitik för förtroendevalda

Lönekartläggning

Alla arbetsgivare ska göra en lönekartläggning varje år. Syftet är att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Som förtroendevald kan du använda resultat från lönekartläggningar när du förhandlar med arbetsgivaren om löner.

Lönekartläggning

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar