Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Arbeta med lön som förtroendevald

Här hittar du lönestatistik och information om hur Vision jobbar med avtal och förhandlingar kring lön. Använd verktygen för att påverka lönerna på din arbetsplats.

Lönestatistik för förtroendevalda

Som förtroendevald hittar du den senaste partsgemensamma lönestatistiken (för alla medarbetare) bland Visions frågor och svar.

Till icke förtroendevalda medlemmar och allmänheten får vi bara informera om dessa siffror muntligt, och bara uppge löneläget för enstaka titlar i ett e-postmeddelande. Det är alltså inte tillåtet att bifoga hela statistiken i ett mejl eller publicera den på en sida på vision.se.

Frågor och svar

Vi har ett eget digitalt verktyg för partsgemensam lönestatistik baserat på lönerna bland Visions medlemmar. Det här verktyget är tillgängligt för alla som är medlemmar i Vision.

Prova på löneverktyget

Dyk in i statistiken. Jämför din lön med andra baserat på till exempel sektor, yrke och var i Sverige du jobbar. Statistiken baseras på över 100 000 löner.

Redan medlem Prova på

Så gör du för att prova

Fyll i dina uppgifter så får du se lönestatistiken under en begränsad period.

Jag godkänner villkoren. Vision kommer att kontakta dig för att berätta vad Vision kan göra för dig och erbjuda medlemskap i Vision. Dina personuppgifter används bara för detta ändamål. 

Den lokala löneprocessen

Undrar du hur ett påverkansarbete på lönesättningen kan se ut? Verktyget "Den lokala löneprocessen i elva steg" är ett stöd till dig som förtroendevald och kan anpassas efter de behov som finns på just din arbetsplats. I första hand är verktyget tänkt att användas inom Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) avtalsområde, men verktyget är till stor del applicerbart även på andra avtalsområden.

Den lokala löneprocessen i elva steg (pdf)

Här finns också ett samtalsstöd inför lokala parters dialog om lönespridning och lönekarriär. Tanken med presentationen är att förklara bakgrunden till Visions lönepolitik, yrkanden och överenskommelsen om lönekarriärer. Det finns också tips och förslag på hur det går att komma igång med arbetet lokalt.

Lokalt partsarbete: Lön (pptx)

Visions lönepolitik

Hur ska jag kunna påverka min lön, vad ska lönen grunda sig på och vad krävs för att löneprocessen ska fungera? I Visions lönepolitik "Vision för rätt lön" finns svar på det och utgångspunkterna för allt Vision gör när det gäller lön.

Vision för rätt lön – Visions lönepolitik

Lönekartläggning

Alla arbetsgivare ska göra en lönekartläggning varje år. Syftet är att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Som förtroendevald kan du använda resultat från lönekartläggningar när du förhandlar med arbetsgivaren om löner.

Lönekartläggning

Enkät om löneprocessen

Det är viktigt att samla input efter att löneprocessen är avslutad. Vad har fungerat bra respektive mindre bra och har rutinerna följts?

Hos många arbetsgivare går en gemensam enkät ut efter avslutad löneprocess om hur arbets­tagarna har uppfattat processen. Om ingen sådan görs på er arbetsplats kan ni få hjälp av Vision att skicka ut en enkät till era medlemmar. Ta i första hand kontakt med ditt center.

Visions center

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss