Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två förtroendevalda i samtal vid ett forum

Avtalsforum för dig som förtroendevald

Avtalsforum är en återkommande mötesplats där förtroendevalda får möjlighet att träffas för att diskutera saker av gemensamt intresse. Det är också ett viktigt tillfälle att ställa frågor och få inblick i aktuella ämnen kopplade till arbetet ute på arbetsplatserna och arbetsmarknaden.

Vad är avtalsforum?

Avtalsforum riktar sig till såväl dig som är ny i ditt uppdrag som dig som är mer erfaren.

Avtalsforum syftar till

  • erfarenhetsutbyte
  • kunskapshöjande
  • ökad trygghet i uppdraget

Både ledamöter från Visions förbundsstyrelse och tjänstepersoner från kansliet medverkar, för att bland annat få en ökad förståelse för våra förtroendevaldas situation och behov.

Hitta ditt avtalsområde

Är du osäker på vilket avtalsområde du tillhör och vilket forum du ska anmäla dig till?

Sök kollektivavtal

HÖK-forum 2023

HÖK-forum är ett tillfälle för dig som är förtroendevald i en verksamhet som tillämpar kollektivavtalen inom HÖK/AB att få aktuell avtals- och lagstiftningsinformation. Det är också ett nätverk med möjlighet till dialog med andra förtroendevalda i norr, centrala förhandlare, ombudsmän på center och representant från förbundsstyrelsen.

Kommunforum

Regionforum

  • Område Syd, Sydost, Sydväst. 30 maj kl 10-16. Ort: Helsingborg
    Anmälan 30 maj

Digitalt forum

  • Nationellt, för förtroendevalda i hela Sverige. 7 juni kl 9-15
    Anmälan 7 juni

Privata området 

För dig som har kollektivavtal med Sobona (branschavtal), Fastigo, Arbetsgivaralliansen, Idea, Almega eller Svenska kyrkan ordnar vi en avtalskonferens.

Nationell avtalskonferens i Stockholm 

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss