Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Medlemslistor vid lönerevision

Vision har gjort en översyn av rutinerna för medlemslistor inför årets lönerevision, utifrån dataskyddsförordningen (GDPR). Det finns två olika förslag som arbetsgivarna kan välja mellan.

I alternativ 1 bifogar Vision en behandlings­instruktion som arbetsgivaren ska underteckna och mejla tillbaka till oss.

I alternativ 2 skickar vi en fil med personuppgifter till arbetsgivaren. Då måste arbetsgivaren underteckna ett data­överföringsavtal som bifogas. Arbetsgivaren ska skriva in uppgifter om avtalspart, underteckna och skicka två original till oss. Därefter returnerar vi ett exemplar.

Alternativ 1: Skicka lista med anställda

Arbetsgivaren kan skicka en Excel-fil med anställda till medlem@vision.se.

Vi tar då ut en lista på vilka anställda som är våra medlemmar. På så sätt säkrar vi upp att ingen medlem missas, även om den är registrerad på fel arbetsgivare hos oss.

Filen ska vara i Excel-format med ändelsen .xlsx eller .xls eller i textformat med ändelsen .txt och innehålla personnummer med 12 tecken. Vårt ärende­hanterings­system kan inte hantera vissa filtyper; exempelvis .PSF fungerar inte. Om arbetsgivaren har önskemål på annat format än Excel med personnummer med 12 tecken måste de specificera det i mejlet.

Alternativ 2: Få en medlemslista

Vi kan skicka en lista på alla anställda som är registrerade hos arbetsgivaren. Observera att den listan inte är tillförlitlig. Det kan finnas medlemmar på listan som inte arbetar kvar, och medlemmar som har börjat arbeta där men är registrerade hos en annan arbetsgivare och inte har meddelat jobbytet. Vi skickar medlems­filen krypterad och skickar ett lösenord i ett separat mejl.

Medlemsfilen ska raderas efteråt

Observera att medlemsfilen bara får användas till löneöversyn och beräkning av facklig tid. Därefter ska arbetsgivaren radera medlemsfilen.

Särskilda regleringar inom kommuner och regioner

För arbetsgivare inom Sveriges kommuner och regioner (SKR) finns ett gällande kollektivavtal som reglerar utlämning av medlemsuppgifter mellan Vision och arbetsgivaren. I det fallet behöver arbetsgivaren bara välja något av alternativen ovan.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss