Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier på arbetsplatsen är allvarligt. Trots att lagstiftningen har skärpts råder det en stor tystnad och okunskap kring frågan. Hösten 2017 har #metoo lyft ämnet sexuella trakasserier inom en mängd olika miljöer och arbetsplatser.

Har du blivit utsatt för sexuella trakasserier?

Så här ska du agera om du blir utsatt för sexuella trakasserier på jobbet. 

  1. Lägg märke till situationen. Ignorera inte din känsla, utan stanna upp och fundera. Vad hände här? Kom ihåg att du har rätt att känna dig fysiskt och känslomässigt trygg på jobbet.

  2. Säg ifrån. Sätt ord på vad som händer, till exempel: "Du stirrar mycket på mig, det känns obehagligt, kan du vara snäll att sluta med det."

  3. Dokumentera. Om beteendet inte upphör, dokumentera vad som händer. Skriv upp vad som skett och vad du gjorde. Spara sms, lappar eller mejl som känns trakasserande eller olustiga. Kom dock ihåg att det är arbetsgivaren som har ansvaret för arbetsplatsen. Har trakasserierna gått för långt utan att chefen agerat har hen förmodligen brutit mot lagen.

  4. Berätta vad som hänt för din arbetsgivare. Du kan också få hjälp av ett skyddsombud eller fackligt ombud. Det viktiga är att du inte ska behöva hantera konflikten ensam.

  5. Anmäl. Om personen inte slutar, eller om situationen eskalerar, ska du anmäla det som hänt. I första hand måste du vända dig till din chef. Om hen inte gör något för att lösa situationen kan du vända dig till facket eller Diskrimineringsombudsmannen (DO). Utöver det kan du anmäla personen som trakasserar dig till polisen, eftersom vissa handlingar är brottsliga. Men en polisanmälan kan inte lösa situationen på arbetsplatsen.

Se klippet från TV4 Nyhetsmorgon när Visions ombudsman Lena Lundgren ger tips om hur du som blivit utsatt ska gå tillväga.

Sexuella trakasserier - så agerar du om du blir utsatt (tv4play.se)

Förebygga och hantera sexuella trakasserier

I boken "Bryt tystnaden" får du konkreta verktyg för hur man förebygger och hanterar sexuella trakasserier. Boken går igenom lagar, arbetstagarnas rättigheter och arbetsgivarens skyldigheter.

 Arbetet mot sexuella trakasserier är en viktig facklig fråga. Det är vår skyldighet att driva frågan och lyfta fram eventuella problem på arbetsplatsen, men det är arbetsgivarens yttersta ansvar att vidta åtgärder, säger Samuel Engblom, chefsjurist på TCO.

Denna handbok hoppas vi kommer att bli ett viktigt verktyg för förtroendevalda för att bryta tystnaden. Ju mer de fackligt förtroendevalda får veta desto bättre blir de på att driva frågan.

I boken möter vi personer som själva blivit utsatta för sexuella trakasserier och som berättar om sina upplevelser. Bland andra journalisten Camilla Wagner, polisen Elin Bäck och operasångerskan Malena Ernman.

Bryt tystnaden! En handbok om sexuella trakasserier (pdf)

Utbildning i En arbetsplats för alla

Visions e-utbildning "En arbetsplats för alla" inriktar sig på det förebyggande arbetet, med diskussioner om normer och värderingar på arbetsplatsen. Utbildningen tar 20 minuter och passar som utgångspunkt för diskussioner på till exempel en arbetsplatsträff.

Starta e-utbildningen (enarbetsplatsforalla.se)

Behöver du stöd?

Hör av dig till Visions fackliga rådgivning Vision Direkt.

Kontakta Vision

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Digital arbetsmiljö

Digital arbetsmiljö

Hållbart arbetsliv, Fika

Många är nöjda med sin digitala arbetsmiljö men många upplever den också som stressande. Bjud in till en fika och prata om hur den kan bli bättre.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar