En av tre är drabbad, enligt forskaren Susanne Tafvelin.
Jenny Larsson utmanar fördomar om CP.
Sverige är naivt när det gäller att kontrollera att skattepengarna används rätt, menar Christina Kiernan, samordnare mot välfärdsbrottslighet.
Så här ser fängelseprästen Hanna Backmans arbetsvardag ut.
Integrationssamordnaren tycker att Sverige har blivit kallt.
Möt spindeln i nätet av organisationerna som i bästa fall ska avvärja kriser – och i värsta ta hand om dess förödelser.
Extrema väderväxlingar är ett faktum som vi måste förbereda oss för.
Bärindustrin sätter kommunerna under hårt tryck. ”Förbered er”, råder Eva Norlin, regionkoordinator mot människohandel.
Våldet blir grövre och kryper allt längre ner i åldrarna. Erol Tümen i Huddinge har aldrig upplevt ett så stort tryck.
Tävlingsledaren Tomas Torgersen ser till att allt flyter under årets stora hästhändelse, Gothenburg horse show.
Kan man göra poesi av ett kommunalt arkiv, en ishall eller LSS-verksamhet?
I Mora, och i jobbet som biblioteksassistent, har ensamkommande Mahdi Hoseyni hittat stabiliteten.
Kenneth Söderlund har en mycket effektiv medhjälpare: AI jobbar dygnet runt med att sänka priset.
Mikael Bergqvist bytte fackförbund när han såg att Vision engagerade sig i klimatfrågan. Nu är han ett av Visions första klimatombud.
Katya Rozenko och hennes man har likadana tatueringar. När Ryssland invaderade Ukraina fick de en betydelse de inte kunnat drömma om.
Han är en uttalad lokalpatriot som genom återbruk och konsumtionskritik vill förbättra världen. Miljöstrategen Henric Barkman tänker börja med Karlstad.
I hundra år har Vasaloppet satt Mora på kartan som skidkommun. Fritidschefen Maria Thorstensson ser till att det finns snö i spåret och funktionärer längs banan, men tränar själv helst på gym.
Allt fler kan titulera sig perfektionister, berättar psykologen Alexander Rozental.
Växlade upp under pandemin och hittade nya former för att värna arbetsmiljön.
Åsa Skum hjälper samer att upptäcka och minnas sitt språk och sin historia.
Att byta yrke vid 50 års ålder är något Ann-Louise Hemmingberg varmt kan rekommendera.
I sviterna av covid-19 drabbades hon av symptom som inte ville ge vika. Det skulle visa sig vara långtidscovid. Efter ett år fyllt av förlamande trötthet, skenande puls och ständiga bakslag är Linda Alexandersson tillbaka på heltid.
Bakom varje gigantiskt projekt finns en oumbärlig administratör! Möt betongälskaren Agneta Cassnell.
I tv-succén Tunna blå linjen använder poliserna metoden Människan bakom uniformen, MBU, för att nå fram till unga kriminella. Janina Sabra leder verklighetens MBU i Göteborg.
Ingrid Leirnes visslade om smittskyddet på sin arbetsplats och blev bestraffad. Ett år senare har hon vunnit mot Region Västerbotten.
En muskelsjukdom tvingade Lars Ahlenius till förtidspension vid 28 års ålder. Efter att ha kämpat sig tillbaka till arbetslivet hjälper han nu andra med funktionsnedsättning att hitta jobb.
30 minuter i veckan till varje elev är inte tillräckligt, säger skolkuratorn Shahriyar Latifzadeh som vill se en förändring.
Lunds kommun har kartlagt hur arbetet mot hederproblematik fungerar. Ajmane Peci Lahi arbetar som hedersamordnare/socialrådgivare. Hon kämpar för frågan och träffar unga som utsätts för förtryck och våld.
”Vi måste våga räcka upp handen och säga: Det här kan jag.” Medicinska sekreteraren Ulrika Ekström Johansson trotsade gamla hierarkier och stormtrivs som avdelningschef på gynmottagningen i Växjö.
I Göteborg åker spårvagnarna så turtätt det går för att sära på resenärerna. Trafikplaneraren Vladimir Prodanovic berättar mer om det unika läget.
Misstroendevotum. Ett regeringssamarbete som gnisslar. En pandemi som utlöst en historiskt hög arbetslöshet. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark har haft ett allt annat än lugnt första år.
Rodolfo Alvarez ställde snabbt om under corona, och fick en oväntat överraskning på nya jobbet inom kommunikation på Södertälje sjukhus.
Våld i hemmet riskerar att öka under coronaisoleringen. Marie Rådahl träffar kvinnor i kris.
För sin första lön som präst köpte hon ett modem. Det som Charlotte Frycklund inte visste då var att nätet skulle spela en central roll i hennes liv. I kärleken, på jobbet och i döden.
En utställning om nazismen i Norrköping har väckt uppmärksamhet.
"Vi måste sluta dela upp människor utifrån etnicitet, religion, sexualitet, kön och ålder", säger Mujo Halilovic som leder Romskt informations- och kunskapscenter i Malmö.
Lena Gahnberg är expert på att göra nya ansiktsdelar. Men hur går det med den tekniska utvecklingen inom yrket?
När Sverigedemokraterna tog makten i Sölvesborg kände Sofia Lenninger att hennes jobb som kultur- och bibliotekschef skulle bli svårare. Men hon bestämde sig för att fortsätta. Det höll i nio månader.
Thord Eriksson skriver om de ensamkommande flyktingbarnen och om människorna som tog ett ovanligt stort ansvar.
Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.
Hallå där, Christina ”Kicki” Edsbrand, gästhamnsföreståndare i Nynäshamns Gästhamn.
Diakonen Ulla Christenssons jobb är att samtala med fängelseinterner. Vägen dit har inte varit spikrak, men i dag vet hon att hon är på rätt plats. ”Mötena med Ulla har varit avgörande för mitt mående under tiden jag suttit inne”, säger internen Viktor Pettersson.
De arbetar i det fördolda, med ett yrke som få känner till. Annelie Österman och Lars Blixt jobbar med att kremera döda, och med all administration runtomkring. En annan viktig uppgift är att stötta anhöriga.
Det blir mycket kramar när Stina Wollter är i farten. Och mycket humor, skärpa och helig vrede när hon blåser till strid mot sjuka skönhetsideal. Nu har Tidningen Visions läsare utsett henne till Årets författare 2018 för boken om sin egen kropp och andras.
Hallå där, Carolina Hessel Bjurgren, friskvårdsledare på Eriksdalsbadet i Stockholm.
Rynkor är vackra. Den tanken har Jessica Atterlöf burit med sig sedan hon började inom äldreomsorgen. Som aktivitetsansvarig på Humanas Ekhaga i Onsala utanför Kungsbacka har hon förverkligat en dröm. Fotoutställningen ”Det vackra åldrandet”. Den yngsta modellen är 70 år och den äldsta 103.