Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Ekonomi och budget

Hela styrelsen har ekonomiskt ansvar för avdelningens eller klubbens verksamhet, inte bara kassören. Styrelsen ska redovisa varifrån pengarna kommer, hur de används samt tillgångar, skulder och eget kapital.

Styrelsens ansvar för ekonomin

I en avdelning kan ansvaret för ekonomin handla om stora summor. Ansvaret är lika viktigt oavsett om det rör sig om stora eller små summor. Det handlar om förtroende. Det är styrelsen som undertecknar bokslutet för att visa att ni tar ansvar.

I styrelsens uppdrag ingår att

  • vara ekonomiskt ansvarig
  • ta fram förslag till verksamhets­plan
  • lägga fram budget­förslag för kommande år inför höst­mötet, utifrån kassörens underlag
  • lägga fram förslag till lokal medlems­avgift för kommande år inför höstmötet
  • ta fram en verksamhets­berättelse för det gångna året; i verksamhetsberättelsen ska också bokslutet ingå som kassören har gjort, men som hela styrelsen är ansvarig för
  • skicka in verksamhets- och revisions­berättelse till Visions center efter årsmötet.

Är du kassör? Du hittar med information om ekonomi och budget på kassörsidorna. 

Visions kassörsidor

Budget

Styrelsen ska kunna redovisa

  • varifrån ni har fått era pengar
  • hur pengarna har använts
  • tillgångar, skulder och eget kapital.

En budget för verksamhetsåret gör styrelsen lämpligen när ni verksamhetsplanerar. Redovisa för medlemmarna hur styrelsen planerar och hur budget för nästkommande år ser ut, till exempel på ett höstmöte eller i ett informationsbrev.

Att verksamhetsplanera

Firmatecknare

I styrelsen ska det finnas två personer som har attest- och teckningsrätt. Ofta är det kassören och ordföranden. Medlemmarna har rätt att få information om avdelningens eller klubbens ekonomi.

Exempel på firmateckningsbevis (docx)

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss