Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • Förtroendevald rekryterar en nyutexaminerad student.

Ställ frågan till nyutexaminerade studenter

Varje vår och höst är tusentals av Visions tidigare studentmedlemmar på väg ut i arbetslivet. Hamnar någon av dem på din arbetsplats? Här finns tips om hur du som förtroendevald kan möta upp en nyexaminerad anställd.

Allt fler studenter väljer att bli studentmedlemmar i Vision. Vision organiserar i dag nästan hälften av alla socionomstudenter. Det här betyder att fler nyutexaminerade studenter än någonsin har varit studentmedlemmar i Vision.

När alla dessa kommer ut på arbetsplatserna för att börja jobba behöver de uppdatera sitt medlemskap för att bli yrkesverksamma medlemmar. Vision jobbar på flera sätt för att få in tidigare studentmedlemmar som yrkesverksamma. Alla studentmedlemmar blir uppringda när de har angivit att de ska ta examen. De får också nyhetsbrev via mejl.

Tips för att rekrytera nyutexaminerade studenter

 • Möt upp nyanställda.
 • Ställ frågan om medlemskap.
 • Är personen under 30 eller studentmedlem i Vision betalar hen bara 100 kr för hela första året. Den som är över 30 år och inte studentmedlem får de tre första månaderna gratis.
 • Uppmana studentmedlemmar att uppdatera sitt medlemskap till yrkesverksamt.

Så tar du reda på om en person är studentmedlem

 • Fråga personen du möter.
 • Som förtroendevald kan du kolla på Mina sidor på vision.se på medlemmar utanför din egen avdelning och få svar om personen är studentmedlem. Det kräver dock att du vet personnummer på personen du vill kolla upp.
 • Ring till Vision Direkt och be dem slå upp personen, till exempel om personen själv inte vet.
 • Om du har fått ut en lista av din arbetsgivare på alla nyanställda på arbetsplatsen kan du be Visions medlemsenhet om hjälp att se vilka som redan är medlemmar i Vision. Då markeras också om någon på listan är studentmedlem som börjat arbeta.

Så här uppdaterar en studentmedlem sitt medlemskap

 • Om personen blir uppringd och vill fortsätta som yrkesverksam medlem ordnas uppdateringen direkt.
 • Studentmedlemmen kan logga in på vision.se och själv uppdatera sitt medlemskap.
 • Studentmedlemmen kan fylla i en vanlig medlemsansökan på vision.se eller i pappersformat. Medlemsenheten uppdaterar då medlemskapet och studenten får sitt rabatterade första år i yrkeslivet.
 • Studentmedlemmen kan skicka ett sms med texten "Vision" till 71501, så ringer Medlemstipset upp och kan uppdatera medlemskapet.

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss