Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Två kollegor står och pratar i fikarummet.

Ställ frågan till nyutexaminerade studenter

Varje vår och höst är tusentals av Visions tidigare studentmedlemmar på väg ut i arbetslivet. Hamnar någon av dem på din arbetsplats? Här finns tips om hur du som förtroendevald kan möta upp en nyexaminerad anställd.

Allt fler studenter väljer att bli student­medlemmar i Vision. Vision organiserar i dag nästan hälften av alla socionom­studenter. Det här betyder att fler nyutexaminerade studenter än någonsin har varit student­medlemmar i Vision.

När alla dessa kommer ut på arbets­platserna för att börja jobba behöver de uppdatera sitt medlemskap för att bli yrkesverksamma medlemmar. Vision jobbar på flera sätt för att få in tidigare student­medlemmar som yrkes­verksamma. Alla student­medlemmar blir uppringda när de har angivit att de ska ta examen. De får också nyhetsbrev via mejl.

Från studier till jobb

Tips för att rekrytera nyutexaminerade studenter

 • Möt upp nyanställda.
 • Ställ frågan om medlemskap.
 • Är personen under 30 eller studentmedlem i Vision betalar hen bara 100 kronor för hela första året. Den som är över 30 år och inte studentmedlem får de tre första månaderna gratis.
 • Uppmana studentmedlemmar att uppdatera sitt medlemskap till yrkesverksamt.

Rekrytera medlemmar

Så tar du reda på om en person är studentmedlem

 • Fråga personen du möter.
 • Som förtroendevald kan du kolla på Mina sidor på vision.se på medlemmar utanför din egen avdelning och få svar om personen är studentmedlem. Det kräver dock att du vet person­nummer på personen du vill kolla upp.
 • Ring till Vision Direkt och be dem slå upp personen, till exempel om personen själv inte vet.
 • Om du har fått ut en lista av din arbetsgivare på alla nyanställda på arbetsplatsen kan du be Visions medlemsenhet om hjälp att se vilka som redan är medlemmar i Vision. Då markeras också om någon på listan är en studentmedlem som har börjat arbeta.

Så här uppdaterar en studentmedlem sitt medlemskap

Om personen blir uppringd av Vision och vill fortsätta som yrkesverksam medlem ordnas uppdateringen direkt.

Annars finns det flera sätt som medlemmen själv kan uppdatera sitt studentmedlemskap till yrkesverksamt. Studentmedlemmen kan

 • logga in på vision.se och själv uppdatera sitt medlemskap.
 • fylla i en vanlig medlemsansökan på vision.se eller i pappersformat. Medlems­enheten uppdaterar då medlemskapet och studenten får sitt rabatterade första år i yrkeslivet.
 • skicka ett sms med texten "Vision" till 71501, så ringer Medlemstipset upp och kan uppdatera medlemskapet.

Uppdatera ditt studentmedlemskap

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss