Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ställ frågan till nyutexaminerade studenter

Varje vår och höst är tusentals av Visions tidigare studentmedlemmar på väg ut i arbetslivet. Hamnar någon av dem på din arbetsplats? Här finns tips om hur du som förtroendevald kan möta upp en nyexaminerad anställd.

Allt fler studenter väljer att bli studentmedlemmar i Vision. Vision organiserar i dag nästan hälften av alla socionomstudenter. Det här betyder att fler nyutexaminerade studenter än någonsin har varit studentmedlemmar i Vision.

När alla dessa kommer ut på arbetsplatserna för att börja jobba behöver de uppdatera sitt medlemskap för att bli yrkesverksamma medlemmar. Vision jobbar på flera sätt för att få in tidigare studentmedlemmar som yrkesverksamma. Alla studentmedlemmar blir uppringda när de har angivit att de ska ta examen. De får också nyhetsbrev via mejl.

Tips för att rekrytera nyutexaminerade studenter

 • Möt upp nyanställda.
 • Ställ frågan om medlemskap.
 • Är personen under 30 eller studentmedlem i Vision betalar hen bara 100 kr för hela första året. Den som är över 30 år och inte studentmedlem får de tre första månaderna gratis.
 • Uppmana studentmedlemmar att uppdatera sitt medlemskap till yrkesverksamt.

Så tar du reda på om en person är studentmedlem

 • Fråga personen du möter.
 • Som förtroendevald kan du kolla på Mina sidor på vision.se på medlemmar utanför din egen avdelning och få svar om personen är studentmedlem. Det kräver dock att du vet personnummer på personen du vill kolla upp.
 • Ring till Vision Direkt och be dem slå upp personen, till exempel om personen själv inte vet.
 • Om du har fått ut en lista av din arbetsgivare på alla nyanställda på arbetsplatsen kan du be Visions medlemsenhet om hjälp att se vilka som redan är medlemmar i Vision. Då markeras också om någon på listan är studentmedlem som börjat arbeta.

Så här uppdaterar en studentmedlem sitt medlemskap

 • Om personen blir uppringd och vill fortsätta som yrkesverksam medlem ordnas uppdateringen direkt.
 • Studentmedlemmen kan logga in på vision.se och själv uppdatera sitt medlemskap.
 • Studentmedlemmen kan fylla i en vanlig medlemsansökan på vision.se eller i pappersformat. Medlemsenheten uppdaterar då medlemskapet och studenten får sitt rabatterade första år i yrkeslivet.
 • Studentmedlemmen kan skicka ett sms med texten "Vision" till 71501, så ringer Medlemstipset upp och kan uppdatera medlemskapet.

Presentkort för varje medlem du värvar

Just nu lönar det sig lite extra att rekrytera nya medlemmar till Vision. Fram till den 31 oktober får både du och den du värvar en presentcheck värd 200 kronor!

Värva nu!

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar