Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Tips och argument för rekrytering

Här får du som är förtroendevald i Vision tips, argument och material som du kan behöva när du ska rekrytera nya medlemmar.

Tips för rekrytering

Mejlmallar till befintliga och potentiella medlemmar

Ett enkelt sätt att nå nyanställda är att skicka ett personligt mejl, särskilt om du inte har möjlighet att träffa den nyanställda direkt när hen börjar. Vi har några förslag på hur du kan skriva mejl till både befintliga och potentiella medlemmar i olika positioner.

Mejlmallar för nyanställda och andra

Trycksaker till tänkbara medlemmar

Beställ eller ladda ner trycksaker för att ge till potentiella medlemmar.

Trycksaker: Rekrytering och medlemserbjudande

Här finns också material som du kan skriva ut och använda när du rekryterar nya medlemmar.

Ja, jag vill veta mer om Vision (pdf)

Lätt att bli medlem i Vision (pdf)

Argument för medlemskap

När du möter en potentiell medlem behöver du ta reda på vem du pratar med. Ställ frågor om vad som är viktigast för hen i ett jobb, vad får hen att trivas och vad är ett bra arbetsliv innebär. Berätta sedan om Visions förmåner utifrån svaren på frågorna. Här är några förmåner du kan ta upp.

  • Medlem i Vision – allt det här får du. Som medlem får du lönerådgivning, en vass inkomstförsäkring och många andra medlemsförmåner.
  • Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Tillsammans ser vi till att du som är medlem i Vision får ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det är Visions medlemslöfte och grunden för det vi gör.
  • Påverka på arbetsplatsen. Vision öppnar för viktiga samtal vid fikaborden. Du och dina kollegor vet bäst vad som skulle göra skillnad för er, i yrket och i vardagen. Utveckling, villkor och inflytande är något ni styr över på din arbetsplats. Använd Vision för att tillsammans driva det ni vill göra ännu bättre, till exempel genom en intresseförhandling.
  • Testa Vision tre månader utan kostnad. Nya medlemmar får tre månaders medlemskap utan kostnad (eventuell avgift till en a-kassa tillkommer). Efter tre månader har medlemmen förhoppningsvis upplevt nyttan av medlemskapet. Är personen under 30 år betalar hen bara 100 kronor för första året som medlem.

Bli medlem i facket Vision

Filmer om rekrytering

På Vision Play kan du hitta filmer om rekrytering – allt från korta intervjuer och tips till filmer du kan skicka direkt till potentiella medlemmar.

Gå till Vision Play

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss