Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

 • Förväntansfull examinerad student cyklar till sin första arbetsdag.

Från studier till jobb

Har du fått jobb? Grattis! Här kan du bli medlem och kolla in allt som du som jobbar tjänar på att vara medlem i Vision. Och hur du som redan är studentmedlem gör för att uppdatera ditt medlemskap från student till yrkesverksam!

Varför ska jag vara medlem i Vision när jag arbetar?

 • Säkra din framtida inkomst med en förstklassig inkomstförsäkring. Det betyder att du kan få pengar från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös, även om du sagt upp dig själv. Försäkringen kompletterar a-kasseersättningen. Om du har varit studentmedlem i Vision räknas den tiden in i de 12 månaders kvalificeringstid som gäller för inkomstförsäkringen.

  Inkomstförsäkring

  Jämför Visions inkomstförsäkring med andra fackförbund 
 • Du blir medlem i ett av de största fackförbunden för tjänstemän i offentlig verksamhet. Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag och kyrkan. Som ett av de största fackförbunden för tjänstemän i offentlig verksamhet kan Vision göra verklig skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb. Att Vision är störst betyder också att vi är det fackförbund som har mest att säga till om när vi ska förhandla kollektivavtal om löner och jobbvillkor med arbetsgivarna. Vi är experter när det gäller jobb i välfärden och finns representerade på nästan alla arbetsplatser.
 • Du får tillgång till alla Visions karriärtjänster. Vill du vässa ditt cv, optimera ditt personliga brev, fixa din Linkedin-profil, förbereda dig inför en anställningsintervjun eller kolla lönestatistiken? Vision erbjuder checklistor, personlig granskning och underlag. Dessutom – du kan få personlig rådgivning om lön och koll på vad andra tjänar.

  Karriärsidor

  Din lön
 • Du får råd och stöd när du behöver det. Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär. Du kan ringa oss alla vardagar mellan 8-20.

  Kontakta Vision

  Allt du får som medlem

Tidigare studentmedlem? Då betalar du endast 100 kronor för hela första året du jobbar

När du uppdaterar ditt medlemskap till ett yrkesverksamt betalar du bara 100 kronor för hela första året, en schyst rabatt till dig för att du varit medlem under din studietid. Avgift till a-kassan tillkommer.

Så här gör du för att uppdatera ditt studentmedlemskap till ett för yrkesverksamma:

 • Ring Vision Direkt på 0771 44 00 00 för att få hjälp att uppdatera ditt medlemskap, vi har öppet alla vardagar mellan 8-20.
 • Du kan också smsa ordet Vision till 71 501 så ringer vi upp dig.
 • Ett tredje alternativ är att du själv loggar in i mina sidor för att uppdatera dina uppgifter.

  Mina sidor (logga in)

Ny medlem under 30: 100 kronor för hela första året

Är du under 30 år den dagen du blir medlem i Vision, betalar du endast 100 kronor för hela det första året som medlem! Avgift till a-kassan tillkommer.

Ny medlem över 30: Prova Vision i tre månader utan kostnad

Du som inte redan är studentmedlem i Vision eller under 30 år kan bli medlem i dag och pröva alla våra tjänster i tre månader utan att det kostar någonting. Du betalar bara eventuell avgift till a-kassan, om du väljer att även gå med där (vilket de flesta väljer). Erbjudandet gäller nya medlemmar och kan bara utnyttjas vid ett tillfälle. Efter tre månader övergår medlemskapet automatiskt till ett medlemskap som du betalar för, via löneavdrag, autogiro eller inbetalningskort.

Student: just nu kostnadsfritt för hela studietiden

Du som är student kan just nu bli medlem i Vision helt kostnadsfritt - för hela studietiden! Erbjudandet gäller till och med årsskiftet.

Studentmedlem med nytt examensdatum?

Är du studentmedlem i Vision och har bestämt dig för att fortsätta studera ett tag till? På den här sidan kan du uppdatera dina examensuppgifter i vårt medlemsregister utan att logga in först.

Uppdatera examensuppgifter

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar