Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Lärare skriver på whiteboard.

Rekrytera inom skolan

Här har vi samlat information för dig som är förtroendevald kring Visions arbete i skolan och rekrytering av lärare utan lärarlegitimation.

Vision samverkar med Lärarförbundet

Både Vision och Lärarförbundet organiserar medlemmar inom utbildningssystemet. Det gör att våra förbund behöver samverka med varandra. För att finna former för samverkan mellan Lärarförbundet och Vision och för att undvika konkurrens om medlemmar har ett samverkansavtal tagits fram (från januari 2020).

Sedan 2020 tar Lärarförbundet inte emot lärare utan lärarlegitimation. Det exkluderar tiotusentals personer som arbetar i skolan i dag från långsiktig facklig organisering.

Vision har en överenskommelse med Lärarförbundet om att motverka detta och stå upp för organisationsgraden på svensk arbetsmarknad.

Vision rekryterar lärare utan lärarlegitimation

Under 2022 börjar Vision officiellt att rekrytera lärare som saknar lärarlegitimation. Vision organiserar redan idag cirka 400 personer som arbetar som lärare. 

Skillnaden mellan lärare med lärarlegitimation och lärare utan lärarlegitimation är främst att de som saknar lärarlegitimation inte får tillsvidareanställas eller sätta betyg enligt skollagen. I övrigt är yrkesutövningen samma: att utbilda elever på alla nivåer inom skolan.

Hos Vision är alla välkomna.

Målgrupper inom skolan

I dagsläget organiserar vi bland annat dessa titlar:

  • skoladministratörer
  • lärarassistenter
  • skolledare
  • skolkuratorer

Stödmaterial till dig som förtroendevald

Här hittar du länkar, information och artiklar som kan vara bra att ha i ditt arbete. I vår trycksaksbeställning finns även en broschyr, flyer, affisch och bordspratare att beställa.

Under våren har vi tagit fram ett skolpaket som finns hos vår profilbutik Topline att beställa fram till sista september. Paketet är en snygg kartong som går lätt att dela ut till skolor. Paketet innehåller profilprodukter och information om Vision i skolan. Paketet är kraftigt subventionerat och ni står bara för frakten på 125 kr.

Artiklar om lärare utan lärarlegitimation

Har du frågor?

Kontakta Vision

Eller mejla elin.andersson@vision.se

Sidan kompletteras med mer information efterhand.

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen