Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Lärare skriver på whiteboard.

Rekrytera inom skolan

Här har vi samlat information för dig som är förtroendevald kring Visions arbete i skolan och rekrytering av lärare utan lärarlegitimation.

Vision samverkar med Lärarförbundet

Både Vision och Lärarförbundet organiserar medlemmar inom utbildningssystemet. Det gör att våra förbund behöver samverka med varandra. För att finna former för samverkan mellan Lärarförbundet och Vision och för att undvika konkurrens om medlemmar har ett samverkansavtal tagits fram (från januari 2020).

Sedan 2020 tar Lärarförbundet inte emot lärare utan lärarlegitimation. Det exkluderar tiotusentals personer som arbetar i skolan i dag från långsiktig facklig organisering.

Vision har en överenskommelse med Lärarförbundet om att motverka detta och stå upp för organisationsgraden på svensk arbetsmarknad.

Vision rekryterar lärare utan lärarlegitimation

Under 2022 börjar Vision officiellt att rekrytera lärare som saknar lärarlegitimation. Vision organiserar redan idag cirka 400 personer som arbetar som lärare. 

Skillnaden mellan lärare med lärarlegitimation och lärare utan lärarlegitimation är främst att de som saknar lärarlegitimation inte får tillsvidareanställas eller sätta betyg enligt skollagen. I övrigt är yrkesutövningen samma: att utbilda elever på alla nivåer inom skolan.

Hos Vision är alla välkomna.

Webbseminarier för dig som är förtroendevald

Innehåll:

  • Vilka kan vi rekrytera inom skolan?
  • Vad kan vi kan göra för våra medlemmar (lärare utan legitimation)?
  • Grundläggande information om avtalet/bilaga M

Tillfällen att välja på:

21 oktober 10-11.30 (logga in)

Målgrupper inom skolan

I dagsläget organiserar vi bland annat dessa titlar:

  • skoladministratörer
  • lärarassistenter
  • skolledare
  • studie och yrkesvägledare
  • skolkuratorer

Stödmaterial till dig som förtroendevald

Här hittar du länkar, information och artiklar som kan vara bra att ha i ditt arbete. I vår trycksaksbeställning finns även en broschyr, flyer, affisch och bordspratare att beställa.

Under våren har vi tagit fram ett skolpaket som finns hos vår profilbutik Topline att beställa fram till sista september. Paketet är en snygg kartong som går lätt att dela ut till skolor. Paketet innehåller profilprodukter och information om Vision i skolan. Paketet är kraftigt subventionerat och ni står bara för frakten på 125 kr.

Artiklar om lärare utan lärarlegitimation

Har du frågor?

Kontakta Vision

Eller mejla elin.andersson@vision.se

Sidan kompletteras med mer information efterhand.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar