Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

 • Lärare skriver på whiteboard.

Vision i skolan - för dig som är förtroendevald

Här har vi samlat information för dig som är förtroendevald kring Visions arbete i skolan och rekrytering av lärare utan lärarlegitimation.

Vision samverkar med Lärarförbundet

Både Vision och Lärarförbundet organiserar medlemmar inom utbildningssystemet. Det gör att våra förbund behöver samverka med varandra. För att finna former för samverkan mellan Lärarförbundet och Vision och för att undvika konkurrens om medlemmar har ett samverkansavtal tagits fram (från januari 2020).

Sedan 2020 tar Lärarförbundet inte emot lärare utan lärarlegitimation. Det exkluderar tiotusentals personer som arbetar i skolan i dag från långsiktig facklig organisering.

Vision har en överenskommelse med Lärarförbundet om att motverka detta och stå upp för organisationsgraden på svensk arbetsmarknad.

Vision rekryterar lärare utan lärarlegitimation

Under 2022 börjar Vision officiellt att rekrytera lärare som saknar lärarlegitimation. Vision organiserar redan idag cirka 400 personer som arbetar som lärare. 

Skillnaden mellan lärare med lärarlegitimation och lärare utan lärarlegitimation är främst att de som saknar lärarlegitimation inte får tillsvidareanställas eller sätta betyg enligt skollagen. I övrigt är yrkesutövningen samma: att utbilda elever på alla nivåer inom skolan.

Hos Vision är alla välkomna.

Webbseminarier för dig som är förtroendevald

Innehåll:

 • Vilka kan vi rekrytera inom skolan?
 • Vad kan vi kan göra för våra medlemmar (lärare utan legitimation)?
 • Grundläggande information om avtalet/bilaga M

Det finns två tillfällen att välja på och du anmäler dig nedan på respektive länk.

24 augusti 13.00-14.30 (Mina sidor - vision.se)

30 augusti 10.00-11.30 (Mina sidor - vision.se)

Plan för Visions rekrytering inom skolan

Steg 1

Vi fokuserar på lärare utan lärarlegitimation med start våren 2022. Vi kommer under våren att fokusera på annonsering i sociala medier, arbetsplatsbesök, opinionsbildning och intern kompetensutveckling.

Till höstens skolstart kommer vi att öka vår synlighet för målgruppen och intensifiera arbetet med att rekrytera inom skolan. Vi kommer i första hand att rika in oss på lärare utan lärarlegitimation som jobbar i grundskolan.

Viktiga datum:

 • 28 mars startar med egen annonsering i sociala medier för att öka kännedomen om att Vision kan vara fackförbundet för dig som är lärare utan lärarlegitimation.
 • Från 1 april kommer centren göra arbetsplatsbesök. 
 • I vårens varumärkeskampanj kommer lärare vara en av våra målgrupper för att öka kännedomen. (mer info kommer)
 • I augusti vid skolstart ökar vi antalet arbetsplatsbesök och vi kommer ta fram material för arbetsplatsbesök.

Steg 2

Vi inkluderar fler målgrupper inom skolan där vi har stor potential, bland annat lärarassistenter. Vision ska bli det självklara valet för dig som jobbar inom skola inom vårt område.

Övriga målgrupper inom skolan

I dagsläget organiserar vi bland annat dessa titlar:

 • skoladministratörer
 • lärarassistenter
 • skolledare
 • studie och yrkesvägledare
 • skolkuratorer

Stödmaterial till dig som förtroendevald

Här hittar du länkar, information och artiklar som kan vara bra att ha i ditt arbete. I vår trycksaksbeställning finns även en flyer, affisch och bordspratare att beställa.

Artiklar om lärare utan lärarlegitimation

Har du frågor?

Kontakta Vision

Eller mejla elin.andersson@vision.se

Sidan kommer kompletteras med mer information efterhand.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar