Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Lärare skriver på whiteboard.

Rekrytera inom skolan

Här har vi samlat information för dig som är förtroendevald om Visions arbete i skolan och rekrytering av personer som arbetar som lärare men saknar lärarbehörighet.

Vision samverkar med Sveriges Lärare

Både Vision och Sveriges Lärare organiserar medlemmar inom utbildnings­systemet. För att skapa så stort fackligt inflytande som möjligt och åstadkomma villkors­förbättringar för våra respektive medlemmar ser båda förbunden att det är viktigt med tydlighet i vem som organiserar vilka medlemmar. Därför har Vision och Sveriges Lärare tagit fram en gräns­dragnings­överenskommelse.

Gränsdragningsöverenskommelse mellan Sveriges Lärare och Vision (pdf)

Vilka organiserar Vision?

Vision organiserar personer som har en lärar­anställning, med eller utan akademisk utbildning, som saknar lärarbehörighet. Vision står bakom principen att lärare ska ha en lärar­examen.

Vi organiserar också andra målgrupper inom skolan. I dagsläget organiserar vi bland annat dessa titlar:

  • skoladministratörer
  • lärarassistenter
  • skolledare
  • skolkuratorer.

Stödmaterial till dig som förtroendevald

Här hittar du länkar, information och artiklar som kan vara bra att ha i ditt arbete. I vår trycksaks­beställning finns även en broschyr, flyer, affisch och bordspratare att beställa.

Vi har tagit fram ett skolpaket som finns att beställa från vår profilbutik Topline. Paketet är en snygg kartong som går lätt att dela ut till skolor. Paketet innehåller profil­produkter och information om Vision i skolan. Paketet är kraftigt subventionerat och ni står bara för frakten på 125 kronor.

Skolpaketet (topline.se)

Har du frågor?

Om du har frågor om rekrytering inom skolan kan du kontakta Vision Direkt eller mejla till elin.andersson@vision.se.

Kontakta Vision

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss