Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Rekryteringscoach ger råd till en förtroendevald.

Rekryteringscoacherna hjälper dig att rekrytera

På alla Visions center ute i landet finns anställda rekryteringscoacher. De rekryterar nya medlemmar tillsammans med förtroendevalda ute på arbetsplatserna. Passa på att ta hjälp av coacherna!

Det här utgår rekryteringscoacherna från

Att rekrytera handlar om att kommunicera, planera och att gå från insikten att rekrytering är viktigt till att faktiskt göra det. Det kan underlätta rekryteringen att bryta ner processen i tre huvuddelar: före, under och efter. Det blir dessutom lättare att relatera till vad som ska göras.

Listan på insatser under varje del kan göras lång. Ta kontakt med rekryterings­coacherna så hjälper de er.

Före

 • Hur vet vi vilka som nyanställs?
 • Hur ska vi marknadsföra ett event (som kanske är digitalt i dessa tider)? Hur marknadsförs det på sätt som lockar både medlemmar och icke-medlemmar? 

Under

 • Vem ska göra vad?

Efter

 • Hur mäter vi det vi gör?
 • På vilket sätt följer vi upp?

Intervju med Lena Lindholm, rekryteringscoach i område Väst

Fråga coacherna

Vision har ställt frågor från er förtroendevalda till våra rekryteringscoacher. Här finns de bästa tipsen på hur du kan jobba med rekrytering.

Strukturera rekryteringen

Hej rekryteringscoachen!

Vi är ett antal nya i vår styrelse och skulle behöva få struktur på vårt rekryteringsarbete, gärna tillsammans med en rekryteringscoach. Det har tidigare varit lite hipp som happ. Det känns som om vi har varken kontroll eller mål. Vad skulle du ge oss för råd?

/Rekryteringsansvarig

Svar från rekryteringscoachen

Hej rekryteringsansvarig!

Härligt med era tankar och TACK för att du tar kontakt. Det hörs att ni är på g, struktur och kontinuitet kan vara nyckeln ni söker.

Det är bra att ha en rekryteringsplan för en tid framåt. En tidslinje över exempelvis ett år, med start, delmål och mål. I planen lägger ni tillsammans in rekryteringsinsatser utifrån vad som kan funka bäst hos er, och var ni ser störst rekryteringspotential.

Att synas på en och samma plats med jämna mellanrum ger igenkänning och synliggör Vision. Till exempel "Fika med Vision" andra tisdagen varje månad. Andra aktiviteter kan vara en grillkväll med hela familjen. Eller en "nyanställdalunch" där ni presenterar Vision för nyanställda. Höstmötet eller årsmötet kanske kan göras rekryterande så att ni förenar nytta med nöje? Eller erbjud en "glöggcoachning" en isande kall decembermorgon.

Ombuden är våra nycklar till arbetsplatserna. Får vi ombuden mer delaktiga sprider vi lättare inbjudningar till planerade aktiviteter. Därför är det också bra att lägga in en ombudsaktivitet med temat "rekryteringspepp" på tidslinjen.

/Karin Ersson Josefsson, rekryteringscoach Stockholm

(numer är det Inger Pettersson som är rekryteringscoach i Stockholm)

Fem bästa rekryteringstipsen

Hej!

Vilka är dina fem bästa rekryteringstips?

/Värvarsugen

Svar från rekryteringscoachen

Hej värvarsugen!

Här kommer lite tips som kan vara bra att ha.

 1. Träning ger färdighet. I fotboll eller vilken annan sport som helst tränar man för att bli duktig på det man gör. Medan man tränar vinner man ibland och förlorar ibland. Samma sak gäller rekrytering. Ibland får man potentiella medlemmar att säga ja, och ibland nej. Men ju mer man tränar på att våga ställa frågan desto fler ja kommer man att få.
 2. Tänk igenom vilka argument som fungerar bäst. Lär dig dem och utveckla dem med tiden.
 3. Ha kul.
 4. Ordna en frågesport om kollektivavtalets värde. Det är alltid en bra dörröppnare för att få den blivande medlemmen att sänka garden.
 5. Tänk om varje medlem lyckades värva varsin ny medlem per år. Då skulle vi få 200 000 nya medlemmar under första året. Visst vore det spännande om vi alla rekryterade en var. Tänk bara en var.

/Magnus Lundbäck, rekryteringscoach i område Västerås

Stora arrangemang

Vi jobbar mycket med rekrytering i vår avdelning och känner verkligen att det är roligt. Vi har jobbat med stora arrangemang som biokvällar och middagar, det ger väldigt mycket medlemsnytta men inte så många nya medlemmar. Har du några tankar och idéer kring detta?

/Engagerad ordförande

Svar från rekryteringscoachen

Hej!

Vad roligt att ni tycker att det är skoj med rekrytering.

Det ni kan tänka på är hur ni jobbar med Före, Under och Efter. Hur gör ni när ni bjuder in till en aktivitet? Når ni ut till alla potentiella medlemmar? En bra idé kan vara att göra arbetsplatsbesök inför eventet för att säkerställa att informationen når ut till så många som möjligt.

Hur gör ni under eventet? Delar ni upp medlemmar och icke-medlemmar? Bordsplaceringen kanske ska vara utformad så att det alltid sitter en medlem och ett ombud vid varje bord som är tillägnat icke-medlemmar?

Efter själva eventet, se till att skriva ner mejladresser och telefonnummer till potentiella nya medlemmar.

Lycka till och ring gärna oss rekryteringscoacher om ni vill ha mer hjälp eller inspiration!

/Ozan Sen, rekryteringscoach område Sydost

(numer är det Elin Sjögedahl som är rekryteringscoach i område Sydost)

Kontakta rekryteringscoacherna

Information om och kontaktuppgifter till Visions rekryteringscoacher hittar du under respektive center.

Visions center

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss