Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Rekryteringscoach ger råd till en förtroendevald.

Rekryteringscoacherna hjälper till att rekrytera

På alla Visions regionala center finns anställda rekryteringscoacher. De rekryterar nya medlemmar tillsammans med förtroendevalda ute på arbetsplatserna. Kanske är rekryteringen en extra stor utmaning just nu under pandemin, då många arbetar hemifrån? Passa på att ta hjälp av coacherna!

Det här utgår rekryteringscoacherna från

Att rekrytera handlar om att kommunicera, planera och att gå från insikten att detta är viktigt till att faktiskt göra det. Genom att bryta ner processen i tre huvuddelar kan man underlätta rekryteringen. Det blir dessutom lättare att relatera till vad som ska göras.

Ett sätt är att bryta ner alla insatser till Före - Under - Efter.  Listan under varje rubrik kan göras lång. Ta kontakt med rekryteringscoacherna så hjälper de er.

Före

  • Hur vet vi vilka som nyanställs?
  • Hur ska vi marknadsföra ett event (som kanske är digitalt i dessa tider)? Hur marknadsförs det på sätt som lockar både medlemmar och icke-medlemmar? 

Under

  • Vem ska göra vad?

Efter

  • Hur mäter vi det vi gör?
  • På vilket sätt följer vi upp?

Fråga coacherna

Vision har ställt frågor från er förtroendevalda till våra rekryteringscoacher. Här finns de bästa tipsen på hur du kan jobba med rekrytering.

Kontakta rekryteringscoacherna

Information om och kontaktuppgifter till Visions rekryteringscoacher hittar du under respektive center.

Visions center

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss