Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Sari Wonsell, Visions Pensionsexpert
    Sari Wonsell

Regionala föreläsningar om pension

2023-08-29

Vision ger sig ut på en pensionsturné tillsammans med Pensionsmyndigheten och Min Pension. Vill du lära dig mer om hur din pension fungerar är detta rätt tillfälle!

Under 2023 har det skett stora förändringar inom pensionsområdet för många av Visions medlemmar och det är inte alltid lätt att hänga med. Ökad kunskap ger bättre förutsättningar till medvetna val som kan påverka din pension till det bättre. Därför drar Visions pensionsexpert Sari Wonsell ut på turné tillsammans med Pensionsmyndigheten och Min pension för att ge dig information och vägledning. Det är aldrig för sent att ta tag i din pension!

Några av nyheterna som kommer att presenteras och förklaras:

  • höjd pensionsålder
  • förändringar i tjänstepensionsavtal
  • många har bytt pensionsavtal, vad innebär det?
  • nytt prognosverktyg

Anmäl dig

Antal platser är begränsade så säkra din plats idag!

Det går bra att bjuda med en kollega som inte är medlem i Vision, så tipsa gärna på din arbetsplats. Alla som vill komma behöver anmäla sig genom att klicka på önskat tillfälle nedan. Föreläsningen är oberoende och kostnadsfri. 

Vi startar kl 16.30 med en smörgås. Sedan börjar föreläsningen vid kl 17 och vi kör till kl 19 vid samtliga stopp. 

Välkommen!

Nyheter

Till arkivet

Tips

Innan seminariet är det bra om du har loggat in på följande hemsidor för att titta på dina egna uppgifter, det blir då lättare att följa med i föreläsningarna.

Pensionsmyndigheten.se

Minpension.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss