Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Plånbok med pengar, illustration.

Löneprocessen 2024 – detta kan ni göra redan nu

2024-01-17

Under 2024 förhandlar Vision fram nya kollektivavtal för medlemmar inom kommun och region. För många medlemmar är löneprocessen 2024 alltså beroende av vårens avtalsförhandlingar och det kommer inte gå att slutföra lönerevisionerna förrän ett nytt löneavtal är på plats. Det finns ändå en hel del man som förtroendevald kan göra för att börja förbereda löneprocessen redan nu.

Den 15 december växlade Vision avtalsyrkanden med arbetsgivarorganisationerna Sveriges Kommuner och Regioner och Sobona. Utgångspunkten i Visions yrkande är att vi ska behålla den individuella lönesättningen med lönesamtal som genomförs med närmaste chef.

Vision förespråkar att arbetsgivare som tillämpar avtal med SKR eller Sobona, vars avtal går ut under våren 2024, påbörjar årets löneprocess redan nu. Det kan man göra genom att i tid ha överläggningar om planeringen av och förutsättningarna för löneprocessen, samt eventuellt behov av extra satsningar.

Arbetsgivaren kan även genomföra lönesamtal med utvärdering av medarbetarens prestationer i förhållande till uppsatta mål, tillsammans med bedömning av hur medarbetaren har uppnått arbetsplatsens lönekriterier. Om ett sådant lönesamtal genomförs är det viktigt att komma ihåg att den nya lönen inte kan sättas förrän det nya löneavtalet är klart.

När ett nytt avtal väl kommer på plats bör arbetsgivaren och avdelningen/klubben träffas igen för att ha en ny överläggning och stämma av om man behöver göra justeringar utifrån den tidigare överläggningen. Därefter kan medlemmarnas nya löner bestämmas och kommuniceras med en tydlig motivering.

Läs yrkandet i sin helhet:

Avtal 2024

Arbeta med lön som förtroendevald

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss