Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utveckla ditt fackliga ledarskap – spännande utbildningar att söka i höst!

2022-09-14

Vision erbjuder dig som är förtroendevald en rad kurser i fackligt ledarskap. Nu i höst kan du till exempel söka två utbildningar som hjälper dig att skapa facklig handling på arbetsplatsen!  

Som förtroendevald är du en viktig ledare inom Vision. Du representerar förbundet i dialog med både medlemmar och arbetsgivare och är grundpelaren i vårt gemensamma arbete för att skapa ett bättre arbetsliv. Därför är det viktigt att ha en trygg grund i förbundets värderingar och ha verktygen för att skapa action på arbetsplatsen!

Nu i höst kan du söka två utbildningar som ger en bra grund för facklig handling. Den ena genomförs i samarbete med Ledarinstitutet, och den andra arrangeras av det prestigefyllda Harvard Kennedy School.

Visions idéburna ledarskapsutbildning för facklig handling (VI)

Det här är en utbildning för dig som redan har bra koll på Visions värdegrund och organisation och som varit förtroendevald i minst fem år. Den är rätt för dig som vill gå från ord till handling och söker både inspiration och konkreta verktyg för att göra skillnad.

Omfattning

Kursen pågår under mitten av december till mitten av juni, men tar totalt cirka åtta dagar. Ni ses både fysiskt i Stockholm och digitalt. Vision står för alla kostnader kopplade till resor och logi.

– Vill man ha lite mer kött på benen och få ut mer av sitt fackliga uppdrag och ledarskap så ska man gå den här utbildningen, säger en tidigare deltagare.

Hur och när söker jag?

Du ansöker till utbildningen på vision.se. Ansökan är öppen nu och fram till 16 oktober.

Visions idéburna ledarskapsutbildning

Ledarskap, organisering och handling

Har du en idé om ett förändringsprojekt eller initiativ du skulle vilja driva för Vision? Vi erbjuder en unik möjlighet att gå distansutbildningen ” Leadership, Organizing and Action: Leading Change” på Harvard Kennedy School. Genom kursen får du kunskap och stöd för att kunna förverkliga din idé.

Omfattning

Kursen ges under 15 veckor mellan februari och maj och du behöver kunna jobba med utbildningen på halvtid under den perioden.

Hur och när söker jag?

I en första ansökningsomgång skickar du in ditt förslag till Vision. Ansökan är öppen mellan 27 september och 4 november för kursstart 2023. Därefter får de som valts ut stöd i att skriva sin ansökan till Harvard, som i sin tur väljer ut vilka deltagare som får plats på utbildningen. Vision står för hela kursavgiften. 

Ledarskap, organisering och handling

Relaterat

Visions fackliga ledarskapsutbildningar

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar