Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kursledare pratar med två kursdeltagare.

Ledarskap, organisering och handling – Harvard Kennedy School

Har du en idé och vill förändra? Vill du påverka och göra skillnad tillsammans med andra? Sök till det spännande och utmanande programmet Ledarskap, organisering och handling vid Harvard Kennedy School.

Om utbildningen

Målgrupp: Ledare för medborgarorganisationer, sociala rörelser, förespråksgrupper ideella organisationer och fackförbund

Omfattning: 15 veckors distansutbildning

Form: Digitalt

Tid: Februari till maj 2024

Ansökningsperiod: 1 september–1 november 2023 

”Effektiv organisering kräver en förståelse för hur man identifierar, rekryterar och utvecklar ledarskap, bygger samhället kring det ledarskapet och utnyttjar kraften från resurserna i samhället.”

- Citat från tidigare deltagare

På programmet läser du fakta och teorier på distans och genomför aktiviteter på hemmaplan med stöd av väl beprövade metoder. Nu har du möjlighet att få stöd av Vision för att delta i programmet vid Harvard Kennedy School.

Vem riktar sig utbildningen till? 

Den här 15-veckors distansutbildningen erbjuds av Harvard Kennedy School.

Målgruppen för utbildningen är ledare för medborgar­organisationer, sociala rörelser, förespråks­grupper för ideella organisationer och fackförbund. Programmet är utformat för ledare från hela världen som genomför verkliga organisations­projekt som stöder deras organisations pågående arbete.

Förutsättningar för att gå utbildningen

Du ansöker till programmet som enskild person med en idé för att engagera fler medlemmar och förtroendevalda. Vision bedömer din idé och hur den bidrar till Visions mål och hjärtefrågor.

Du bidrar med tiden för studierna och aktiviteterna du ska genomföra. För att ha bra förutsättningar att delta behöver du kunna jobba med utbildningen på halvtid under perioden februari till maj.

Det är en intensiv och lärorik utbildning så det är viktigt att du har tid att avsätta för din utveckling och dina studier. Utbildningen genomförs på engelska.

När du har genomfört utbildningen får du ett betyg från Harvard Kennedy School.

Stöd vid ansökan, under och efter utbildningstiden

Vision betalar hela kursavgiften och har upp till tio platser på utbildningen. Du presenterar först din idé för Vision, som väljer ut de projekt som bäst bidrar till Visions organisering och mål. Därefter får du stöd i att skriva din ansökan till Harvard. Harvard väljer sedan ut vilka deltagare som får plats på utbildningen.

Både ansökningsprocessen och utbildningen är tidskrävande och lärorik. I ansökan beskriver du ditt projekt som du sedan arbetar vidare med.

Blir du antagen till utbildningen får du löpande stöd av Vision som bjuder in till coachande gruppträffar och vid behov individuell coachning. Du har också möjlighet att få stöd av en mentor som tidigare själv deltagit i utbildningen.

Utbildningen ger dig en unik spetskompetens i organisering, bidrar till ett djupare engagemang och en långsiktig utveckling. Efter utbildningen ingår du i ett alumninätverk så att du kan fortsätta utvecklas tillsammans med andra. Vision vill också ta del av dina erfarenheter och din projektidé efter utbildningen och du förväntas använda din kompetens inom Visions verksamhet.

Visions har hitintills haft ett 30-tal förtroendevalda som genomfört utbildningen och alla upplever att det varit utvecklande för det egna ledarskapet och gett verktyg att driva förändringar på arbetsplatser och i det fackliga arbetet.

Ansökan

Skicka in din idé på vad du vill genomföra lokalt, på vilket sätt du vill organisera andra och hur det speglar Visions mål att bli fler medlemmar och förtroendevalda. Du har möjlighet att utveckla din idé med stöd av Vision.

Mejla din idé till utbildning@vision.se. Sista ansökningsdag är 1 november 2023.

Vill du veta mer?

Hos Harvard Kennedy School kan du läsa mer om innehållet i utbildningen. Du kan också lyssna på professor Marschall Ganz, som är ansvarig för programmet, och ta del av erfarenheter från andra deltagare.

Leadership, Organizing and Action: Leading Change (hks.harvard.edu) 

Är du intresserad? Vill du ha stöd i att utveckla ett projekt eller få inspiration kring idéer som Vision gärna vill jobba mer med? Hör av dig och prata gärna med Hilda Johansson som har gått utbildningen: hilda.johansson@vision.se.

Har du frågor om utbildningen? Välkommen att kontakta Marie-Louise Mattsson: marie-louise.mattsson@vision.se.

Söker du chefsutbildningar?

Våra ledarskapsutbildningar för dig som chef hittar du på chefssidorna.

Visions chefsutbildningar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss