Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lönekartläggning – ett verktyg för sakliga löner

Alla arbetsgivare ska göra en lönekartläggning varje år. Syftet är att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Som förtroendevald kan du använda resultat från lönekartläggningar när du förhandlar med arbetsgivaren om löner.

Osaklig löneskillnad

En löneskillnad är osaklig om det enda som kan förklara den är till exempel kön. Det ska inte förväxlas med löneskillnader som beror på kompetens, marknad eller svårighetsgrad i arbetet.

Att arbeta systematiskt med lönekartläggningar bidrar till ökad jämställdhet på arbetsplatsen. Det ger också ett bra underlag till den egna lönepolitiken och en överblick av lönestrukturen på arbetsplatsen.

Därför är det bra att använda resultaten av lönekartläggningen när du som förtroendevald överlägger med arbetsgivaren inför lönerevisioner. 

En framgångsrik lönekartläggning 

En framgångsrik lönekartläggning identifierar inte bara de osakliga löneskillnaderna. Den leder också till att avdelningen och arbetsgivaren kommer överens om hur dessa osakliga löneskillnader ska åtgärdas och förhindras att de uppkommer igen.

Läs mer om lönekartläggning på Diskrimineringsombudsmannens webbplats.

Diskrimineringsombudsmannen (do.se)

Förbered dig inför årets lönekartläggning

I detta dokument finns information om lönekartläggning samlad och Diskrimineringslagen gås igenom steg för steg med tillhörande tips.

Så förbereder du dig inför årets lönekartläggning (pdf)

Checklista inför lönekartläggningen

Det är viktigt att du som förtroendevald är väl förberedd inför arbetet med de årliga lönekartläggningarna.  

  • Läs på om lönekartläggning och varför den görs, målsättningen med arbetet och vad Diskrimineringslagen säger.
  • Ta del av förra årets lönekartläggning och diskutera med andra Vision-representanter.
  • Kom överens med din arbetsgivare om samverkansformerna. Tänk på att arbetet i sin helhet ska göras i samverkan med arbetstagarnas representanter.
  • Gör en plan för hur ni ska bedriva arbetet och vilka som ska ingå.
  • Diskutera vilket underlag som behövs för att kunna genomföra lönekartläggningen.
  • Planera lönekartläggningen i god tid så att ni inte hamnar i tidsnöd.
  • Kom överens om exakt hur lönekartläggningen ska gå till. Ska det till exempel vara medellön eller något annat som jämförs? Det finns inget facit på hur det ska göras, så det är viktigt att ni själva säkerställer fackliga kvalitetskrav.
  • Se till att göra ett grundligt arbete när ni gör en lönekartläggning första gången. Det har ni igen vid kommande kartläggningar.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar