Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Tips: Så får du högre lön

Vill du höja din lön? Då finns det en rad saker du kan tänka på för att få arbetsgivarens uppmärksamhet. Det är viktigt att inte visa missnöje direkt, utan vara konstruktiv och ta reda på hur du kan förbättra dig.

Vision Direkt tar dagligen emot samtal från människor som vill ha tips om hur de kan höja sina löner. Den vanligaste funderingen är hur lönerna ligger till i yrket där de är verksamma, eller i en viss del av landet. En del ringer för att de har fel lön och undrar hur de kan göra för att höja den.

För dig som vill höja lönen kommer här fem tips att ta till när du förbereder en löneförhandling.

1. Fokusera på rätt saker i arbetet

Mycket handlar om att du utför de uppgifter som du faktiskt är anställd för att göra. Många fokuserar ibland på saker som inte är lönegrundande. Då måste du i stället tänka på vad arbetsgivaren vill se för prestation och hur du kan gynna organisationen på bästa sätt.

Din lön

2. Ta på dig mer ansvar

Enklaste sättet att få högre lön är att utöka dina arbets­uppgifter, för att på så sätt bli mer värdefull för organisationen. Var lyhörd och tillmötesgående, visa framåtanda och en vilja att förbättras.

Kom ihåg att alltid höra dig för om möjlighet till löne­höjning när du har bytt arbets­uppgifter eller har tagit på dig större ansvar. Det är vanligt med lönesamtal en gång per år, men det finns inget som säger att lönen inte kan höjas utanför de samtalen.

3. Anteckna vad du gör och använd det i lönesamtalen

Det är inte alltid som chefen har full koll på vad en anställd egentligen bidrar med i en organisation. Du kan därför ha med dig anteckningar över dina arbetsuppgifter för att visa varför du förtjänar en högre lön. Prata utifrån hur dina arbets­uppgifter förbättrar verksamheten och hur du gynnar organisationen.

Lönesamtal

4. Jämför inte med andra

Att en kollega med samma titel har högre lön är inte ovanligt. Du bör inte bli upprörd innan du vet anledningen bakom lönesättningen. Kanske presterar personen bättre, eller så kan hen ha andra arbetsuppgifter eller ansvarsområden som du inte känner till.

Att höra sig för vad kollegorna tjänar är ett bra sätt att få en översikt över löneläget, men använd det inte som ett argument i en löneförhandling. I stället är det viktigt att själv ta initiativ till förbättringar.

Till exempel kan du fråga: ”Jag vet att den här personen har högre lön än mig, vad kan jag göra för att komma upp till den nivån?”. Det kan liknas vid betygssystemet i skolan: För att få ett visst betyg behöver du veta vad som krävs för att få det betyget. Därför är det viktigt att din chef tydligt förklarar vad du behöver göra för att få högre lön.

5. Ta hjälp av facket

Om tipsen ovan inte fungerar och du fortfarande känner att din lön inte motsvarar din prestation kan du prata med dina lokala fackliga företrädare. De har bra insyn i löneläget på arbetsplatsen, och om en anställd visar ett tydligt missnöje kan det ha blivit något fel i lönesättningsprocessen.

Hitta din avdelning eller klubb

Kontakta Vision

Bli medlem

Är du inte medlem i Vision ännu? Facket kan ge dig lönestatistik för din yrkesgrupp och ytterligare tips kring hur du kan argumentera för att höja lönen.

Visions lönestatistik

Bli medlem i Vision

  • Stöd och råd i oroliga tider
  • Schysta medlemsförmåner
  • En vass inkomstförsäkring

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss