Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Din lön sätts individuellt utifrån lönekriterier på arbetsplatsen.

Individuell lönesättning

Med individuell lönesättning menas att det finns en verklig koppling mellan din lön och de resultat du når i ditt jobb. Du ska veta vad som förväntas av dig, och du ska också känna att det lönar sig att nå målen och utvecklas på jobbet.

Vad innebär individuell lön?

Individuell lönesättning innebär att din lön ska sättas utifrån dina arbets­uppgifter och arbets­resultat. Därför kan du och dina kollegor kan ha olika lön om ni har olika arbetsinnehåll, ansvar, resultat, utbildning, kompetens och utveckling – även om ni har samma titel. Annars spelar ju inte din erfarenhet och sättet du gör ditt jobb på någon roll.

Vad påverkar lönen?

Avtal där lönen sätts individuellt har ingen individgaranti. Det finns alltså ingen minsta möjliga summa som du får i löneökning. I stället är det dina arbetsresultat som ska styra. Om du får en väldigt låg löneökning ska du och din chef göra en handlingsplan för dig, så att det blir tydligt vad du behöver förändra för att kunna få en högre lön nästa gång.

Din utveckling i yrket ska märkas på din lön

Vision vill att det ska finnas karriär­möjligheter inom yrken och arbetsplatser. Det ska löna sig att utvecklas i jobbet, ta på sig mer avancerade arbetsuppgifter och bli skickligare. När det finns en lönespridning i ditt yrke, det vill säga skillnader i lön, ger det dig större chans att få högre lön.

Att löneskillnaderna blir större i ett yrke gör också att medellönen höjs så småningom. I dag är löneskillnaden i en del yrken så liten som 1 500–2 000 kronor under ett helt yrkesliv. Vision menar att lönespridningen ska vara minst 8 000 kronor för de yrkesgrupperna, för att det ska finnas bra möjligheter till löneutveckling under yrkeslivet.

Yrke och bransch

Det är förstås viktigt att lönesättningen görs utifrån ansvar, kompetens, svårighetsgrad och ditt arbetsresultat. Du kan läsa mer om det i ditt kollektivavtal.

Kollektivavtal

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss