Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Så fixar du löneförhandlingen

Det är viktigt att du får rätt lön från början. Vi har samlat nio bra tips för en lyckad första löneförhandling.

1. Uppge aldrig löneanspråk för tidigt

Uppge aldrig löneanspråk i din skriftliga ansökan. Du kan bli bortgallrad innan arbetsgivaren ens har hunnit titta på dina meriter och din kompetens.

Om du får frågan om löneanspråk på intervjun – be att få fundera och återkomma. Det ideala förhandlingsläget har du när du blir erbjuden jobbet.

2. Ta reda på löneläget

Vilka nivåer gäller för liknande tjänster hos arbetsgivaren och på arbetsmarknaden i stort? Kolla Visions lönestatistik eller vänd dig till Vision Direkt som kan hjälpa dig med information. Om du vill veta vad som gäller på arbetsplatsen kan du kontakta Visions lokala ombud.

Statistik kan ge dig värdefull kunskap om löneläget i allmänhet, men tänk på att det inte säger vad du ska ha för lön på just den här tjänsten.

Lönestatistik

Kontakta Vision

3. Vilken är din mållön?

Analysera situationen och sätt upp ett konkret mål för vad du vill ha i lön. Ditt mål bör vara realistiskt, annars tappar du i trovärdighet.

Bygg upp argument som motiverar ditt förslag till lön. Det viktigaste är att du hittar de argument som du själv känner dig trygg med och som stämmer för just dig. Det är först då som du på ett bra sätt kan argumentera för dig och din lön i en diskussion med din chef.

4. Dina argument

Utgå från kraven i annonsen, arbetsuppgifterna och verksamhetens behov i stort.  Koppla ihop detta med din profil när du argumenterar.

Lyft fram det som du tror är unikt med dig. Varför tror du att arbetsgivaren valde just dig? Var så konkret som möjligt.

Fundera och välj ut de starkaste argumenten för varför du ska ha en viss lön. Tänk på att det är en förhandling och att slutbudet inte ska vara det första. Visa att du är öppen för en diskussion.

5. Känn av förhandlingsläget

Hur väl står du dig i konkurrensen med andra sökande? Hur angelägen är arbetsgivaren om att just du får jobbet? Detta påverkar dina möjligheter att få igenom dina krav.

Den ideala situationen är ett samtal där båda ger och tar och skapar möjligheter att mötas på halva vägen. Visa att ditt förslag är väl genomtänkt och att du klarar av att resonera kring frågor om din lön.

6. Vilka övriga anställningsvillkor gäller?

Ta reda på om det finns kollektivavtal på arbetsplatsen och vad som står i det. Antal semesterdagar och tjänstepension är villkor som det är bra att känna till.

Vad gäller kring arbetstiden? Hur många timmar i veckan ska du arbeta? Är du bunden till vissa kontorstider, eller kan du disponera över arbetstiden själv? Se upp med att förhandla bort övertiden. Innan du har tillträtt tjänsten är det svårt att ha en korrekt uppfattning om hur mycket övertidsarbete som krävs.

7. Skriv ner det ni kommit överens om

Om arbetsgivaren vill fundera över ditt förslag, se till att ni bokar en tid innan ni avslutar samtalet. Sammanfatta er diskussion och kontrollera att ni är överens. Om ni inte kommer överens ska du inte förhasta dig, utan be att få återkomma när du har tänkt över arbetsgivarens förslag. Tänk på att det är ett stort beslut att tacka ja till en anställning, så en kortare betänketid är inte mer än rätt.

8. När ska din lön ses över igen?

Där Vision tecknar kollektivavtal ses lönerna över en gång per år. Ta reda på när nästa lönesamtal är. Om nästa lönerevision inträffar om tre månader, se till att ni är överens om att ta en förnyad diskussion då.

Om det dröjer 12 månader tills nästa gång lönerna ska ses över, be att ni ska ta upp en förnyad diskussion om din lön redan efter ett halvår, när arbetsgivaren vet mer om hur du presterar.

9. Undvik grodorna

Avslöja aldrig ditt golv under förhandlingen. Blanda inte in din privatekonomi i argument om varför du vill ha den lön du begär. Hetsa inte upp dig, utan argumentera i stället lugnt och sakligt med de argument du har förberett. Skriv aldrig under ett avtal som du är osäker på. Ta kontakt med Vision om du har några frågor.

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar er på din arbetsplats? I Engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån just ert intresse och era förutsättningar.

Engagemangskiosken